Postignut dogovor, prekinut štrajk u Crnogorskom Telekomu

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2023. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Obračunska vrijednost koeficijenta, odnosno najniže cijene rada, povećana je od 1. travnja za 15 posto.

Postizanjem dogovora o sadržaju Aneksa 9 Kolektivnog ugovora i potpisivanjem sporazuma između predstavnika Štrajkačkog odbora Sindikata Telekoma i Uprave, štrajk u Crnogorskom Telekomu službeno je okončan nakon 136 dana.

Iz kompanije su priopćili da su konsenzusom o povećanju plaća, produženju i dodatnom poboljšanju svih beneficija koje su zaposlenici Crnogorskog Telekoma koristili u prethodnom razdoblju, stekli svi potrebni uvjeti da zaposlenici koji su u štrajku od sredine studenog do povratak na posao.

Dogovor uprave i sindikata, osim poboljšanja već postojećih beneficija, uključuje povećanje plaća zaposlenika kroz povećanje obračunske vrijednosti koeficijenta, odnosno najniže cijene rada, zadržavanje zimnice u Kolektivnog ugovora na način na koji je postojao u prethodnoj verziji aneksa, kao i uvođenje sustava nagrađivanja.

Obračunska vrijednost koeficijenta, odnosno najniže cijene rada, povećana je od 1. travnja za 15 posto, od 1. siječnja iduće godine za 2,5 posto i od 1. siječnja 2025. godine za 2,5 posto, čime su povećana i sva ostala primanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close