Port of Adria najavljuje rast cijena usluga

Autor: Poslovni dnevnik , 20. prosinac 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Portal RTCG saznaje da će poskupljenje biti od deset do 15 posto.

Turska kompanija Port of Adria, koja upravlja dijelom Luke Bar, planira od 1. siječnja povećati cijene usluga i naknada u međunarodnom prometu roba, potvrđeno je za portal RTCG u toj kompaniji. Navode, međutim, da su zbog inflacije bili prisiljeni povećati tarife.

Portal RTCG saznaje da će poskupljenje biti od deset do 15 posto. “Zapravo, provodimo povećanja stopa kako bismo uravnotežili rastuće troškove uzrokovane inflacijom.” Unatoč izazovima, uspjeli smo zadržati stope ispod razine inflacije”, rekao je za portal RTCG izvršni direktor Port of Adria Sedat Kara.

Za ovu godinu očekuje značajno povećanje količine kontejnera, s povećanjem od gotovo 15 posto u odnosu na prethodnu godinu. “Očekujemo da će se to nastaviti iu idućoj godini. Nastavljamo ulagati u opremu i operativnu učinkovitost. Vjerujemo da ćemo u sljedećem imati nova radna mjesta i bolje rezultate”, rekao je Kara.

S druge strane, zbog ovakvih najava iz kompanije MSC pitaju hoće li, nakon što je prije dvije godine drugi najveći brodar u svijetu MAERSK prestao prometovati kroz luku Bar, slijediti brodari koji su ostali vjerni Baru. odijelo.

Regionalni direktor MSC-a za Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju Stevica Čarapić izjavio je u izjavi za medije kako uz globalno povećanje troškova poslovanja, poslovni subjekti u Crnoj Gori, ali i okruženju, traže načine kako optimizirati troškove opskrbnih lanaca, a time i prekomorskog transporta.

“Uz gotovo tri četvrtine tranzitnog tereta preko luke Bar, za koji se zbog smanjenja troškova traže alternativni pravci, postavlja se pitanje kada će ta usluga biti isplativa za prvog brodara u svijetu i hoće li u tom slučaju biti ekonomska. subjekti iz Crne Gore također će biti prisiljeni svoj teret preusmjeravati preko drugih luka u okruženju”, rekao je Čarapić. Iz tvrtke MSC poručili su kako od početka podržavaju lokalnu prometnu zajednicu i gospodarstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close