Porezni inspektori izrekli 924.400 eura kazni

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2023. u 06:59
foto: unsplash

Za osam poreznih obveznika poduzete mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

Crnogorski porezni inspektori su od 1. svibnja do 30. srpnja ove godine obavili 2520 provjera regularnosti poslovanja obveznika i utvrdili 218 nepravilnosti te ispisali 289 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama od 924,4 tisuće eura, izvijestio je portal vijesti.me.

Iz Uprave prihoda i carina (UPC) saopćeno je da zaduženje po osnovi novčanih kazni iznosi 721,93 tisuće eura, od čega je naplaćeno 416,93 tisuće eura ili 57,75 posto. “Naplata po osnovi novčanih kazni odnosi se na porezne obveznike koji su prihvatili prekršajnu odgovornost i platili izrečene kazne u roku od osam dana, umanjene za trećinu prema Zakonu o prekršajima”, navodi se u priopćenju uprave.

Za osam poreznih obveznika poduzete mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

“U izvještajnom periodu u primorskim i sjevernim općinama su intenzivirane kontrole u dijelu opće porezne registracije, podnošenja poreznih prijava, evidentiranja prometa, uplate pazara i prijave radnika.U okviru djelomičnih kontrola, realizirane su ciljane kontrole poreznih obveznika, kod kojih su tijekom prošle godine utvrđeni prekršaji, ili za koje su poreznici imali saznanja da ne evidentiraju promet i ne izdaju račune korisnicima usluga”, priopćeno je iz crnogorske Uprave prihoda i carina.

Komentirajte prvi

New Report

Close