Podgorička biznis zona – investicija od 114 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2022. u 07:19
944 radnih mjesta bit će otvoreno ostvari li se svih 19 prijava raznih poduzeća/D. Javorović/PIXSELL

Kriterijima za bodovanje su planirani broj novozaposlenih, vrijednost investicije, rok realizacije investicije, kao i zaštita životne sredine.

Na javni poziv za izbor korisnika i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama u Podgorici pristiglo je 19 ponuda, a ako se ostvare sve prijave bit će otvoreno 944 radnih mjesta. Ukupna vrijednost investicija bit će 114 milijuna eura, piše portal eKapija.com.

Kako je priopćeno iz PG Biroa, veliko zanimanje za podgoričku poslovnu zonu još je jedna potvrda da Podgorica predstavlja atraktivno biznis okruženje, s dinamičnim razvojem i konkurentnim investicionim politikama.

“Projekt biznis zona je od velikog značaja, ne samo za Podgoricu, već i Crnu Goru i predstavlja veliki potencijal kojim raspolaže crnogorski glavni grad, otvara mogućnost za brojne investicije, kreira prostor za razvoj novog biznisa i otvaranje novih radnih mjesta”, navodi se u priopćenu PG Biroa.

Iz podgoričke gradske uprave podsjećaju da su biznis zone predviđene za djelatnosti kao što su poljoprivreda i agroindustrija, prerađivačka i drvna industrija, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajni saloni i skladištenje, garaže i parkirališta, kao i ugostiteljstvo i smještaj.

Kriterijima za bodovanje su planirani broj novozaposlenih, vrijednost investicije, rok realizacije investicije, kao i zaštita životne sredine.

“Glavni grad, vođen zaštitom javnih interesa, na temelju ovih kriterija birat će kredibilne partnere, a kompanije koje nisu financijski stabilne nisu mogle ni sudjelovati u javnom pozivu, kao ni oni koji redovno ne plaćaju obaveze prema državi ili imaju pravomoćne presude o kaznenom djelu u poslovnoj djelatnosti”, priopćeno je iz gradske uprave.

Investitori koji su dostavili ponudu su Milšped Montenegro, Okov, Ljetopis Automotive, Stadion, Capital Car, VHM Solutions, Moncore, Sanaa International, VHM Solutions, Kips gradnja, Kips doo, Građanski pokret Mi Možemo, Metropol Trading, Eurotehnika MN, Indel ME, Ribnica Commerce, Ben Kov…

Komentirajte prvi

New Report

Close