Počinje gradnja hotela na obali Plavskog jezera

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2023. u 06:27
Foto: Shutterstock

Hotel će se graditi na vrlo atraktivnoj lokaciji, na obali Plavskog jezera.

U Plavu će uskoro početi izgradnja novog hotela velikog kapaciteta, za koji je stanovnik tog grada koji živi u inozemstvu obećao oko 13 milijuna eura, najavio je direktor tamošnje turističke organizacije Edo Feratović.

On je za portal RTCG rekao da su upravo ovih dana završene sve administrativne pretpostavke, dozvole i sve ostalo, te da bi hotel već sljedeće godine mogao biti u funkciji.

Hotel će se graditi na vrlo atraktivnoj lokaciji, na obali Plavskog jezera. Uz hotel Plavsko jezero, koji je u završnoj fazi rekonstrukcije, iduće godine očekuje nas i poboljšan smještaj s kvalitetnim sadržajima – kazao je Feratović.

Prema njegovim saznanjima, oba nova hotela bit će povezana s hotelskim lancima na crnogorskom primorju, pa se očekuje da Plav za nekoliko dana postane redovita turistička destinacija za goste koji dolaze na primorje i žele posjetiti Nacionalni park Prokletije., prenosi RTCG.

Mislim da ćemo sa dva hotela, uz sve postojeće hotele, hostele, eko-sela i druge privatne ugostiteljske objekte, riješiti problem smještajnih kapaciteta u Plavu, koji je do sada bio izražen – rekao je Feratović.

On je ocijenio da je turistička sezona u Plavu i Nacionalnom parku Prokletije, uprkos lošem vremenu koje je vladalo do prije nekoliko dana, počela vrlo dobro i očekuje da će premašiti prošlogodišnju. Feratović je rekao da ne bi želio previše obećavati, ali je dodao da je veliki optimist kada je u pitanju uspjeh ovogodišnje turističke sezone.

Uz već poznate manifestacije, ove godine ćemo imati i neke nove, a nadam se da ćemo privući i goste da posjete Plav i Nacionalni park Prokletije – rekao je Feratović, podsjetivši da Limska regata, kao i treća regata kolo, upravo završena Liga izviđača, sa stotinjak sudionika, u sklopu koje je posađeno šest sadnica u gradskoj zoni. A vjerujem da će tome doprinijeti i ova dva nova velika hotela, koji bi sljedeće sezone trebalo da rade punim kapacitetom – zaključio je Feratović.

Komentirajte prvi

New Report

Close