Plaže prvi put idu u zakup, nudisti ogorčeni

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2023. u 06:20
Foto: Shutterstock

U sklopu kupališta planiran je beach bar površine 18 m2 i terasa 50 m2 te konzervator za sladoled.

Javno poduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je natječaj za plaže na Adi Bojani. Bilo bi to prvi put da se te plaže iznajmljuju, a indikativno je da se iznajmljuju i obučenim plivačima, iako se radi o nudističkom naselju.

Grupa građana koja je pokrenula peticiju za proglašenje Ade Bojane nacionalnim ekološko-naturističkim parkom kazala je Pobjedi da se koncept naturizma i dalje urušava u ovom dijelu Primorja.

U sklopu kupališta planiran je beach bar površine 18 m2 i terasa 50 m2 te konzervator za sladoled, a minimalna cijena najma u sezoni je 5.728,24 eura plus PDV. “Lokaciji se pristupa postojećim stazama i pristupnim cestama, a iznimno ako se pristupna staza nalazi na privatnoj parceli, odabrani ponuditelj je dužan ishoditi suglasnost vlasnika za korištenje iste. Ukoliko se tijekom trajanja ugovora prostor privede trajnoj namjeni, što uključuje izgradnju hotela visoke kategorije (kategorije 5 ili 4 zvjezdice) u neposrednom zaleđu, odnosno provedbu planskog dokumenta koji isključuje korištenja morskog dobra sukladno ovom ugovoru, ugovor se neće obnavljati te zakupnik nema pravo tražiti povrat do tada uloženih sredstava – stoji u natječaju. Prema natječaju, zakupnina se plaća u cijelosti prilikom sklapanja ugovora ili u najviše tri obroka, od kojih prvi obrok dospijeva u trenutku sklapanja ugovora, uz obvezu odabrani ponuditelj dostaviti u trenutku sklapanja ugovora Javnosti

Bobo Stanišić iz grupe građana – pokretača peticije da Ada Bojana postane nacionalni ekološko-naturistički park kazao je Pobjedi da se nastavlja urušavanje koncepta naturizma na Adi Bojani.

“Ovaj put najbrutalnije, jer se u igru uključuje privatni faktor koji prema naturizmu nama nikakvih obaveza. Zajedno sa pokušajem zakupa dijela hotela poslata je jasna poruka da je neko sa visoke državne pozicije potpuno netransparentno presudio naturizmu: proces sutomorizacije Ade Bojane je u toku.. – tvrdi Stanišić. Među komentarima naturista koji se mogu pročitati na Facebook grupi Ade Bojana, glavni problem koji navodite je ta uređena plaža koja legalizira ulazak svima i koja praktički legalizira voajerizam…

Komentirajte prvi

New Report

Close