Plantaže očekuju da će ubrati 900 tona breskvi

Autor: Poslovni dnevnik , 27. lipanj 2022. u 07:00
Veleprodajna cijena iznosi 1,65 eura po kilogramu/D. Jaramaz/PIXSELL

Breskve se najvećim dijelom plasiraju na domaćem tržištu, dok dio ide u izvoz, uglavom u zemlje regije.

Berba breskvi u crnogorskoj poljoprivrednoj kompaniji Plantaže počela je 26. svibnja, a planirano je da će se ove godine ubrati oko 900 tona plodova, priopćili su predstavnici kompanije. Očekuju da će berba potrajati do sredine rujna.

“Dosad smo ubrali 230 tona breskvi i izuzetno smo zadovoljni postignutim prinosom i kvalitetom plodova. Od ukupne dosadašnje berbe 50% bili su plodovi prve klase”, rekla je novinarima Milena Mugoša, direktorica vinogradsko-voćarske proizvodnje u Plantažama. Ona je navela da se pod breskvama nalazi 83 hektara, a da je prošle godine ubrano 850 tona.

Prema njenim riječima, breskve se najvećim dijelom plasiraju na domaćem tržištu, dok dio ide u izvoz, uglavom u zemlje regije.

“Cijena breskve je na prošlogodišnjoj razini. Prodaju smo počeli veleprodajnom cijenom od dva eura, dok naša trenutačna veleprodajna cijena iznosi 1,65 eura po kilogramu”, objasnila je Mugoša.

Ona je dodala da je na berbi trenutačno angažirano 50-ak radnika. “Sredinom svibnja raspisali smo natječaj i pozvali sve zainteresirane za rad na berbi da nam se pridruže. Odaziv je bio dobar, a većinom je zaposlena domaća radna snaga”, rekla je Mugoša.

Zarada berača ovisi prije svega o učinku i prosječno iznosi od 20 do 25 eura dnevno.

Komentirajte prvi

New Report

Close