Općina otvorila nagradni natječaj: Prva nagrada donosi čak 120.000 eura, evo tko sve ima pravo sudjelovanja

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2022. u 07:01
Foto: Pixabay

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve fizičke i pravne osobe, koje preuzimanjem natječajne dokumentacije, prihvaćaju uvjete natječaja i time stječu pravo za nadmetanje prema uvjetima natječaja.

Općina Budva otvorila je do 20. siječnja 2023., međunarodni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja “budvanske školjke” – dijela šetališta Budva-Bečići. Ukupni nagradni fond je 223.000 eura: za prvu nagradu 120.000, za drugu 60.000 i za treću nagradu 30.000 eura, a predviđena su i dva otkupa od po 6500 eura, izvijestio je portal me.eKapija.com.

Obrađuju se četiri prirodne i naslijeđene sredine – akvatorij, plaža, zeleni pojas i šetalište, a od sudionika se očekuje da dizajniraju podlogu za razvoj novog identiteta grada Budve.

Iz budvanske uprave ističu kao je “potrebno pružiti temelj za formiranje kolektivne svijesti na dvije razine. Na primarnoj razini to je stvaranje kolektivne svijesti među građanima Budve kao stalnim korisnicima prostora i njihovog odnosa prema životnoj sredini. Na sekundarnom nivou to je slika koju grad šalje svijetu i turistima kao privremenim i povremenim korisnicima prostora”, stoji u javnom pozivu.

Veoma je važno, dodaju, crpiti inspiraciju iz bogatog kulturnog nasljeđa u Starom gradu Budva i njegove 2500 godina duge povijesti te urbane zone “budvanske školjke”.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve fizičke i pravne osobe, koje preuzimanjem natječajne dokumentacije, prihvaćaju uvjete natječaja i time stječu pravo za nadmetanje prema uvjetima natječaja.

Svi sudionici pitanja u vezi s natječajem mogu postaviti do 10. studenog ove godine, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori do 20. studenog biti objavljeni na internet stranici općine Budva. U ranijoj najavi natječaja rečeno je da investicija “budvanske školjke” neće biti manja od 40 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close