Odlični rezultati Luke Bar potvrđuju ispravnu strategiju

Autor: Poslovni dnevnik , 30. lipanj 2023. u 07:03
Foto: Shutterstock

Kompanija u prvom kvartalu ostvarila ukupan prihod od četiri milijuna eura.

Objedinjavanjem Luke Bar u jedinstven i cjelovit sustav, kompanija će ponovno biti konkurentna i maksimalno operativna, rekao je direktor Ilija Pješčić na obilježavanju 117. godišnjice tvrtke.

Pješčić je objavio da je Luka Bar u prvom kvartalu ostvarila pretovar od oko 439 tisuća tona i ukupan prihod od četiri milijuna eura. Dodao je kako će i ova godina završiti s pozitivnom financijskom bilancom, prenosi Primorski portal.

Novi poslovi
“Temelje svog optimizma gradim na najavama novih poslova i opterećenja, kao i na stalnim naporima i aktivnostima na intenziviranju postojećih poslova. Ova poslovna godina već je u prvim mjesecima pokazala koliko je lučko poslovanje i pomorstvo nepredvidivo i uvjetovano nizom čimbenika, počevši od međunarodnih sukoba do raznih poremećaja na robnom tržištu. Svakako da nam je sve to dobro došlo”, rekao je Pješčić.

Također je istaknuo da se u Luci Bar, koja trenutno zapošljava gotovo 600 ljudi, kontinuirano radi na poboljšanju svih otegotnih okolnosti za poslovanje.

“Infrastruktura, mehanizacija, prometna pozadina Luke Bar – sve je to daleko od idealnog, ali mi, paralelno s uspješnim obavljanjem uobičajenih poslova naše osnovne djelatnosti, kontinuirano radimo na poboljšanju svih onih otegotnih okolnosti za poslovanje.

430

tisuća tona iznosio je ukupni pretovar tereta Luke Bar u prvom kvartalu

Nabavlja se nova mehanizacija, sanira se konstrukcija operativne obale Volujice, intenzivno se radi na povećanju skladišnih kapaciteta izgradnjom novih skladišta, podižemo razinu sigurnosti luke na sve više standarde, svojim poslovanjem partnerima iz zemlje i inozemstva, te zajedno radimo na poboljšanju logističkog transportnog pravca kroz Luku Bar”, rekao je Pješčić.

Ono što je, dodao je, prepoznato na apsolutno svim relevantnim adresama, jeste potreba ponovnog ujedinjenja Luke Bar u jedinstven i cjelovit sistem. Samo u tom modelu poslovanja Luka Bar će ponovo biti konkurentna i maksimalno operativna. Kao što znamo, prvi koraci Vlade su napravljeni”, rekao je Pješčić.

I za Luku Bar, kako su podsjetili, prošla godina bila je rekordna po svim parametrima poslovanja. Obilježavanje Dana Luke Bar održano je u hotelu Sidro, a po ustaljenoj tradiciji uručene su jubilarne nagrade radnicima najvećeg barskog kolektiva, kao i kolegama koji su ostvarili pravo na mirovinu.

Brojni izazovi
Predsjednik Uprave Darko Pekić posebno je zahvalio onima koji su utkali sebe u ovu kompaniju – dobitnicima jubilarnih nagrada, ističući da je i ova godina bila plodna za Luku Bar.

“Možemo se pohvaliti financijskim rezultatima. Postoje i izazovi – oni koji su bili u prošlosti sada su dijelom prevladani, no s nekima se i danas borimo. Upravno vijeće koje u ovom trenutku predstavljam uspjelo je prošle godine pokrenuti proces sistematizacije koji je uspješno okončan u svibnju ove godine”, dodao je Pekić.

Komentirajte prvi

New Report

Close