Odličan start turističke sezone u Kotoru

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2024. u 07:00
Foto: PIXABAY

Tijekom veljače posjetitelji su mogli uživati ​​u Kotorskim zimskim svečanostima, nakon kojih je uslijedio Tradicionalni kotorski karneval.

Pripreme za ljetnu turističku sezonu u općini Kotor već su uveliko počele, a prema posljednjim podacima, u gradu boravi 3,5 tisuće prijavljenih turista.

Tijekom veljače posjetitelji su mogli uživati ​​u Kotorskim zimskim svečanostima, nakon kojih je uslijedio Tradicionalni kotorski karneval, prenosi Mediabiro. Prema riječima direktora Turističke organizacije (TO) Kotor Jovana Ristića, ova općina vrlo je blizu da živi punim kapacitetom svih 365 dana u godini.

“Što se tiče broja gostiju koji imaju prijavljen boravak u našem gradu, prema zadnjim analizama bilo je oko 3,5 tisuća turista, od čega je blizu 1,5 tisuća u hotelima, dok su ostali smješteni u privatnom smještaju. Visok je postotak naših sugrađana koji prijavljuju goste, no još uvijek ima onih koji to ne čine.

Na posljednjem presjeku izletnika bilo je nešto više od četiri tisuće za koje je plaćena izletnička pristojba, a bilo ih je i puno više, jer se navedena pristojba naplaćuje samo onim izletnicima koji u naš grad dolaze u organizirano”, kazao je Ristić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close