Novi pokušaj prodaje imovine Montenegro Airlinesa

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2023. u 06:59
foto: unsplash

Na prodaju je ponuđeno 41 vozilo prema namjeni, putničko i teretno.

Stečajna uprava Montenegro Airlinesa (MA) ponovno je oglasila prodaju dijela pokretne imovine avioprijevoznika, po ukupnoj početnoj cijeni od 1,14 milijuna eura.

Na prodaju je ponuđeno 41 vozilo prema namjeni, putničko i teretno. Prodaju se kao cjelina po početnoj cijeni za sva vozila od 72,08 tisuća eura bez poreza na dodanu vrijednost (PDV).

Četiri zrakoplovna motora za Fokker 100 prodaju se kao cjelina, a ukupna početna cijena je 602,87 tisuća eura s PDV-om, objavljeno je ovih danja u crnogorskim medijima. Ugostiteljski inventar i oprema ponuđeni su po početnoj cijeni od 38,9 tisuća eura, računala i računalne komponente za 4,1 tisuću eura, a uredski namještaj i inventar za 3,42 tisuće eura, sve bez PDV-a.

Na prodaju su i četiri zrakoplova Fokker F100 po početnim cijenama od 85.000 eura, 105.000 eura, 115.000 eura i 116.250.000 eura bez PDV-a.

Avioni se nalaze u zračnoj luci Golubovci i prodaju se pojedinačno. Na oglas se mogu javiti domaće i inozemne tvrtke te građani koji do 8. studenoga mogu dostaviti ponude, koje će dan kasnije biti otvorene u Trgovačkom sudu. Pisane ponude dostavljaju se u zatvorenim omotnicama s naznačenim javnim pozivom i preciznim navodima na koji se dio nekretnine ponuda odnosi. Kompletna dokumentacija mora biti na crnogorskom jeziku, što se odnosi i na ponuđače iz inozemstva koji moraju osigurati prijevod sudskog tumača. U svakom slučaju, potencijalni kupac može računati na značajan diskont u odnosu na prethodne tendere. U prethodnim pokušajima prodaje nekretnina Montenegro Airlinesa oglašavana je po ukupnim početnim cijenama od 3,4 milijuna eura i 2,34 milijuna eura. Stečaj u nekadašnjoj crnogorskoj zrakoplovnoj kompaniji uveden je 28. travnja 2021. godine na zahtjev Porezne i Carinske uprave, nakon 24 godine rada. Zbog osporenih tražbina vodi se nekoliko sporova pred Trgovačkim sudom.

Komentirajte prvi

New Report

Close