NLB Banka s 4 mil. eura kreditira kupnju autobusa za Podgoricu

Autor: Poslovni dnevnik , 01. kolovoz 2022. u 06:03
Vlastitim novcem Podgorica je ove godine već kupila 16 novih autobusa/Pixabay

Sredstva su namijenjena za kupnju dodatnog broja novih autobusa, s ciljem reorganizacije postojećih i uvođenja novih linija.

Crnogorski glavni grad Podgorica dobio je suglasnost za kreditno zaduženje u iznosu od 4 milijuna eura kod NLB Banka a.d. Podgorica za kupnju autobusa.

Imajući u vidu značaj nabavljanja novih autobusa za unapređenje i modernizaciju podgoričkog javnog prijevoza kao i kvalitetno pružanje usluga građanima tu je financijsku transakciju odobrila i Vlada Crne Gore na svojoj posljednjoj sjednici.

”Glavni grad Crne Gore ove je godine iz vlastitih sredstava kupio već 16 autobusa. S obzirom na odluku da se nastavi modernizaciji javnog prijevoza, započeta je nova procedura realizacije kreditnog zaduženja od četiri milijuna eura”, priopćeno je iz vlade.

Sredstva su namijenjena za kupnju dodatnog broja novih autobusa, s ciljem reorganizacije postojećih i uvođenja novih linija, povećanja učestalosti polazaka, smanjenja prometnih gužvi i onečišćenja životne sredine kroz povećano korištenje održivog i kvalitetnog javnog prijevoza, stoji u priopćenju vlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close