Njemačka kompanija investira u beranski aerodrom

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2023. u 07:00
Aerodrom u Beranama već tri desetljeća ne radi/Shutterstock

Elite-private-jet-service partner je Münchenske konferencije.

Njemačka kompanija “Elite-private-jet-service” spremna je ovog tjedna osigurati novac i započeti radove na valorizaciji beranskog aerodroma.

Vlasnik ove tvrtke Maik Steinmüller kazao je za portal RTCG da je pripremio svu potrebnu dokumentaciju koja je do sada od njega tražena, te da je imao četiri sastanka s Vladom Crne Gore.

“Novac već sutra može biti u Crnoj Gori i odmah možemo krenuti u realizaciju planova. Samo trebam dobiti odgovor na zadnje pismo koje sam poslao ili da me netko pozove. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv, a novac ide na račun u Crnoj Gori za rekonstrukciju i puštanje u rad aerodroma u Beranama”, tvrdi Maik Steinmüller.

Ozbiljni planovi
U Beranama mu je, kaže, bio partner, a osobno se do sada četiri puta susreo s premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem. Steinmüller (41) bivši je vojni pilot, a njegova tvrtka Elite-private-jet-sevice već je četiri godine partner Münchenske konferencije i njezin je službeni prijevoznik.

Kaže da je ideju o puštanju beranskog aerodroma u rad prvi put pokrenuo 2021. godine, za vrijeme vlade Zdravka Krivokapića, ali da tada nije naišao na razumijevanje i nitko ih nije htio primiti na razgovor.

“Mi samo tražimo koncesije na dvadeset godina. Samo da krenemo raditi. Moj plan je bio da počnemo raditi već ove godine, ali nisam naišao na razumijevanje prethodne Vlade. Onog trenutka kada dobijemo koncesije i krenemo u realizaciju, samo ćemo zračnu luku staviti u funkciju za godinu dana, politika me uopće ne zanima”, rekao je Maik Steinmüller.

Dugogodišnja tradicija
Aerodrom u Beranama već tri desetljeća ne radi, a vlasti desetljećima obećavaju njegovo ponovno puštanje u rad. Tradicija je itekako ukorijenjena. Prvi zrakoplovi su tu sletjeli tijekom Drugog svjetskog rata. Odatle su saveznici ranjene partizane prevozili u Italiju na liječenje.

Ovdje je nastao poznati sportski aeroklub Berane iz kojeg su izlazili školovani piloti. Lučka zgrada izgrađena je šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada je uspostavljen redoviti putnički promet.

Komentirajte prvi

New Report

Close