Ništa od garaža u Budvi, kasni i šetalište do Bečića

Autor: Poslovni dnevnik , 21. prosinac 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Kao i svih prethodnih godina, Općina je ostala vjerna izgradnji i rekonstrukciji prometnica, sportskih i dječjih igrališta kao ključnih projekata koji će se realizirati u narednoj godini.

Ni sljedeće godine neće početi izgradnja šetališta od Budve do Bečića, dugo najavljivane javne garaže za rješavanje problema nedostatka parkinga u centru grada nisu na listi, kao ni fontana ispred starog gradski bedemi, niti će se realizirati kompletna rekonstrukcija gradskog bazena na Pisani.

Piše to u nacrtima programa investicijskih aktivnosti i uređenja prostora općine Budva koji će se do kraja godine naći pred vijećnicima Skupštine općine.

Kao i svih prethodnih godina, Općina je ostala vjerna izgradnji i rekonstrukciji prometnica, sportskih i dječjih igrališta kao ključnih projekata koji će se realizirati u narednoj godini.

Nakon sušne 2023. godine, koja će biti zapamćena po najmanjem broju realiziranih investicija, te činjenici da je velik dio novca ostao neiskorišten, za investicijske projekte, te planiranje i otkup zemljišta planirano je čak 20 milijuna eura za iduću godinu.

Programom investicijskih aktivnosti za 2024. godinu, navodi se u dokumentu u koji su Vijesti imale uvid, predviđeno je 362.000 eura za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje sportskih terena na području Budve, od čega se 352.000 odnosi na izgradnju.

Za bazen na Pisi ispred bedema starog grada predviđeno je deset tisuća eura za projektiranje, dok je za nabavu opreme za Sportsko-rekreacijski centar, u sklopu kojeg se nalazi i zatvoreni bazen, predviđeno 208.000 eura.

Kada je riječ o zdravstvenim, obrazovnim i kulturnim ustanovama, Općina iduće godine planira izdvojiti nešto više od 700.000 eura – za opremanje Doma zdravlja 205.000 eura, za obrazovne ustanove 362.000 eura, a za Dnevni centar za djecu i mlade 103.000 eura. s poteškoćama u razvoju, eura, dok će 50.000 eura biti utrošeno za kulturne sadržaje.

Za projekte planirane na području mjesnih zajednica predviđeno je 350.000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close