Neki rasprodali novogodišnje aranžmane, neki već zatvorili hotele

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2022. u 06:59
Foto: pixabay

Najave dolazaka gostiju u siječnju, veljači za Dane mimoze i početkom ožujka odlične su.

Premda smatraju kako broj gostiju u posezoni još uvijek nije na razini rekordne 2019. godine, hercegnovski hotelijeri zadovoljni su popunjenošću kapaciteta. Nova godina je praktično “iza ćoška”, pa su mnogi fokusirani na novogodišnje aranžmane, dok će drugi, poput kompanije Carine koja gospodari s tri velika hotela zatvoriti vrata 4. prosinca.

U hotelu Lighthouse Igalo već su rasprodali novogodišnje aranžmane, a direktor Jovan Mićunović kaže da su trenutno sportaši najbrojniji gosti u hotelu, izvijestio je portal dan.co.me.

“Riječ je o sportskim ekipama, koje dolaze na turnire ili pripreme. Prilično je bolje nego ranije, ali u ovom periodu broj gostiju nije na razini iz 2018. i 2019. godine. Iako brojni parametri govore o mogućnosti oporavka turističke privrede, to možda neće biti tako brzo kako što smo se nadali, posebice, u zimskom periodu. Ovogodišnja je ljetna sezona za 30 posto lošija u odnosu na 2019. godinu, ali bila je znatno bolja nego ljeta 2020. i 2021. godine”, ocijenio je direktor Mićunović.

Studeni je mjesec planiranja zimskog perioda, aranžmana za novogodišnje praznike, ali i predstojeće turističke predsezone i ljetne sezone. Za Novu godinu su rasprodani, a imaju odlične najave dolazaka gostiju u siječnju, veljači za Dane mimoze i početak ožujka. Riječ je uglavnom o gostima iz okruženja, Srbije, Bosne i Hercegovine, a rezervacije su potvrdile i pojedine sportske ekipe iz inozemstva.

U hotelu Olimpija u Kumboru kažu da je sezona bila odlična, što se ne može kazati za posezonski period. Pripremili su agencijski cjenik za 2023. godinu, ali i novogodišnje aranžmane. Za sljedeću godinu imaju i rezervacije preko Bookinga, a posebno je veliko zanimanje za ljetovanja u srpnju.

Najviše upita za ljetnu sezonu dobili su od agencije iz Albanije, koje surađuje s gostima iz Švicarske, Nizozemske, Italije i Sjeverne Makedonije. Hoteli Park i Delfin, koji posluju u okviru kompanije Carine, radit će do 4. prosinca kada će zatvoriti, a goste će ponovo primiti u veljači. Hotel Kumbor zatvoren je 1. studenog. Vlasnik kompanije Carine Čedomir Popović sezonu i posezonu ocijenio je boljom u odnosu na 2019. godinu, a popunjenost hotela bila je dvostruko veća nego prošle godine.

“Posezona nam se produžila zahvaljujući gostima starije dobi. U pitanju su njemački turisti, kojima je kod nas jeftinije nego da su kod kuće”, izjavio je Popović i naglasio da su cijene pristupačne što je jedan od razloga za dobar posjet tijekom jeseni.

30 posto

manje gostiju ljetovalo je ove godine u hotelima Herceg Novog nego rekordne 2019.

“Problem s kolektorom duž rivijere u Herceg Novom još nije riješen i to gosti primjećuju. Želimo turizam, ali mu se ne posvećujemo kako treba. Neshvatljivo mi je i to što je netko dozvolio da u brodogradilištu u Bijeloj ponovo imamo remont jahti. Tamo je trebao biti lijepo resort”, mišljenja je Popović.

Istaknuo je i problem s odlaganjem građevinskog materijala, na parceli Carine u Baošiću, na kojoj bi se trebao graditi hotel. Popović kaže da su počeli čistiti to zemljište koje će
ograditi kako se više ne bi odlagao otpad.

Komentirajte prvi

New Report

Close