Nastavak izvoza bakra iz Srbije preko Montecarga i Luke Bar

Autor: Poslovni dnevnik , 26. svibanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Delegaciju kompanije “Zi Jin” predvodio je potpredsjednik Lin Hongying, a kompanije TCL Mihailo Vukićević

Luku Bar i državnu kompaniju za teretni željeznički promet “Montecargo” posjetili su jučer predstavnici kineske kompanije “Zi Jin” i logistike “Trans Cargo Logistic” (TCL) iz Beograda, s kojima su razgovarali o nastavku suradnje u transport i pretovar koncentrata bakra iz Bora.

Kako se navodi u priopćenju sa sastanka, Slobodan Macić iz TCL-a, kao logističar ovog posla, predložio je kineskoj delegaciji ugovor na najmanje tri godine, čime bi se stvorili jači uvjeti za planirana ulaganja svih sudionika.

Delegaciju kompanije “Zi Jin” predvodio je potpredsjednik Lin Hongying, a kompanije TCL Mihailo Vukićević.“Razlog posete partnera najvećeg privrednog projekta, transporta i pretovara koncentrata bakra od Bora do Bara je dugogodišnja saradnja i strategija daljeg unapređenja ovog posla.

Partneri koji realizuju posao za “Zi Yin” Na ovom transportnom pravcu su “Srbija Kargo”, “Montekargo”, TCL i Luka Bar”, navodi se u saopštenju. Predsjednik Upravnog odbora Luke Bar Darko Pekić istaknuo je značaj ovog poslovnog projekta za crnogorsko pomorsko i željezničko gospodarstvo, kao i za sve prateće djelatnosti.

Predsjednik Upravnog odbora “Montecarga” Miroslav Brajović, kako se navodi, izrazio je veliko zadovoljstvo i čast potpredsjednici Lin Hongying i njenoj delegaciji što su ukazali veliko povjerenje crnogorskim kompanijama u ovom poslu.

Izvršna direktorica “Montecarga”, Dušanka Dragojević je navela da ta kompanija može kvalitetno i uspješno da preveze 60.000 tona mjesečno.

Komentirajte prvi

New Report

Close