Namjeravamo graditi cargo centar i zaposliti više od 200 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2022. u 07:00
Foto: AMA PR

Ana Marojević, generalna direktorica kompanije Ana Menzies Aviation za Crnu Goru i Srbiju najavila.

Globalni specijalist za logistički dio zrakoplovnog prometa Ana Menzies Aviation u sklopu kojeg odnedavno posluje kompanija Fly Montenegro G&H, planira u Crnoj Gori izgraditi cargo centar i otvoriti više od 200 radnih mjesta, najavila je Ana Marojević, generalna direktorica kompanije Ana Menzies Aviation za Crnu Goru i Srbiju na sastanku s predsjednicom crnogorske Privredne komore (PKCG) Ninom Drakić i potpredsjednikom Nikolom Vujovićem, piše portal me.eKapija. com.

Povod sastanka je dodjela komorske nagrade kompaniji Fly Montenegro G&H kao prvom laureatu u novoj kategoriji – za uspješno poslovanje kompanija na čijem čelu su žene, čime krovna institucija crnogorske privrede želi još više osnažiti žensko poduzetništvo u Crnoj Gori, priopćeno je.

Unapređenje poslovanja

Predsjednica Komore Nina Drakić čestitala je Ani Marojević na vrijednom priznanju.

“Drago nam je da ste upravo Vi prva dobitnica nagrade Privredne komore za uspješne kompanije u ženskom vlasništvu”, izjavila je predsjednica Nina Drakić.

Ona je istaknula dugogodišnji doprinos kompanije Fly Montenegro radu Privredne komore i unapređenju ambijenta za poslovanje cjelokupne poslovne zajednice.

Nina Drakić informirala je Anu Marojević kako Komora planira digitalizirati poslovanje i komunikaciju s gospodarskim subjektima kako bi mogla biti u još boljem kontaktu sa što više malih poduzeća, te ponuditi članicama nove usluge u skladu s poslovnim trendovima.

Potpredsjednik Komore Nikola Vujović izjavio je da je Komora pokrenula kampanju promocije privrede “Snaga je u nama”, u želji da istakne iznimnu važnost poslovnih subjekata za društvo u cjelini.

Ana Marojević izrazila je zadovoljstvo što je crnogorska Privredna komora prepoznala poslovanje kompanije Fly Montenegro i naglasila kako je nagrada velik poticaj za njihov dalji rad.

U sustavu 254 aerodroma

“Počašćeni smo nagradom Privredne komore Crne Gore, posebno u ovoj godini koja je za nas izuzetno značajna. Od osnivanja prije 13 godina cilj nam je bio od start up kompanije razvijati biznis vlastitim snagama do razine koju je danas prepoznala globalna kompanije broj 1 iz naše branše. Ove godine, u kolovozu, spojili smo se s najvećom kompanijom iz zemaljskog opsluživanja iz Velike Britanije, koja pruža usluge na 254 aerodroma na šest kontinenata te zapošljava više od 35.000 ljudi, godišnje opsluži 600.000 letova i dva milijuna tona cargo tereta”, rekla je A. Marojević.

Ona ističe da je njena kompanija uvijek htjela donijeti nešto novo Crnoj Gori i biti korak ispred drugih. Prema njenim riječima, Ana Menzies Aviation je veliki investitor koji traži povoljno poslovno okruženje i može značajno unaprijediti ovu djelatnost u Crnoj Gori.

“Želimo unaprijediti ovo područje izgradnjom warehouse – cargo centra koji nedostaje Crnoj Gori. Spremni smo investirati, kako bismo podigli razinu opsluživanja na aerodromima prema europskim standardima, a na zadovoljstvo i očekivanja klijenata – aviokompanija. Spremni smo otvoriti više od 200 novih radnih mjesta, privući nova tržišta i aviokompanije”, najavila je Ana Marojević.

U otvorenom razgovoru razmijenjena su mišljenja o potrebi stabilnosti ambijenta za investiranje, otklanjanju administrativnih barijera, povećanja aviodostupnosti, razvoja aerodromske infrastrukture…

Komentirajte prvi

New Report

Close