Najveći crnogorski trgovački lanac protiv zabrane rada nedjeljom

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2022. u 07:17
Foto: BUDUĆNOST VOLI

Protiv smo toga da se ‘preko noći’ i na brzinu donose odluke s kojima nismo upoznati”, kazao je Bokan.

Predsjednik podgoričke kompanije Voli Dragan Bokan kazao je da je protiv ukidanja neradne nedjelje, prenosi portal Radio-televizije Crne Gore.

“To je naš konačan stav po tom pitanju”, istakao je Bokan na sastanku Odbora udruženja trgovine u vezi tretmana neradne nedjelje. Na sastanku odbora udruženja trgovine danas se održavaju pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji.

“Prije svega, moram istaknuti da nismo imali informaciju o pregovorima i prijedlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedjelje, osim iz medija. Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš konačan stav po tom pitanju. Pozivam na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uvjetima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona”, kazao je Bokan koji smatra i da je na benzinskim pumpama neophodno zabraniti prodaju svega osim tiska, goriva i elektronskih dopuna.

“Očekujemo i da se zabrani prodaja na tržnicama nedjeljom svih industrijskih proizvoda koji nisu poljoprivredni i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve trgovine koje posluju u okviru tržnica. Kad je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba pozvati privrednike i sva udruženja da daju mišljenje. Protiv smo toga da se ‘preko noći’ i na brzinu donose odluke s kojima nismo upoznati”, kazao je Bokan.

Komentirajte prvi

New Report

Close