Najmanje četiri ponude za najam Željezare Nikšić

Autor: Poslovni dnevnik , 30. siječanj 2024. u 06:22
Foto: SHUTTERSTOCK

Prednost će pri odabiru poslovnog partnera imati tvrtke s tradicijom i referencama u proizvodnji kovanih ugljičnih, legiranih i alatnih čelika.

Na međunarodni javni poziv za zakup nikšićke Željezare stigle su četiri ponude što vjerojatno nije konačan broj, jer se očekuju i prijave putem pošte, rekao je za Portal RTCG predsjednik Upravnog odbora EPCG Milutin Đukanović.

Kako je najavio, otvaranje ponuda zakazano je za utorak u devet sati. Podsjetimo, javni poziv za zakup Željezare objavljen je 11. prosinca prošle godine, a protekloga tjedna je službeno zatvoren. Javnosti je ranije rečeno da će ponudu za zakup Željezare Nikšić dostaviti švedski konzorcij Kvalitetsbygg & Uber Nordic.

Podsjetimo, Elektroprivreda (EPCG) putem javnog poziva daje u zakup proizvodne kapacitete u firmi kćeri EPCG Željezara Nikšić. Kako stoji u pozivu, prednost će pri odabiru poslovnog partnera imati tvrtke s tradicijom i referencama u proizvodnji kovanih ugljičnih, legiranih i alatnih čelika.

“Zakupac će imati mogućnost zakupiti proizvodne kapacitete sa potrebnim brojem zaposlenih (izborom iz postojećeg) ili zapošljavanjem novih radnika”, navodi se u ranije objavljenom pozivu.

Najam se odobrava na minimalno pet godina uz mogućnost produljenja trajanja ugovora. “Zakup podrazumijeva plaćanje mjesečne zakupnine, uz mogućnost preuzimanja dijela ili svih radnika EPCG – Željezara Nikšić.

Broj djelatnika koji će biti angažiran ovisi o potrebama i procjeni ponuditelja i trebao bi biti sastavni dio ponude”, dodaje se u priopćenju. Minimalni iznos zakupnine koju je potrebno platiti je 30.000 eura mjesečno, a njezin konačni iznos ovisi o ponudi najmoprimca na temelju elemenata javnog poziva. Odabir i odabir djelatnika koji će biti preuzeti vrši zakupnik, temeljem utvrđenih kriterija za sistematizirana radna mjesta. “

Daju se u zakup proizvodne i pomoćne hale, proizvodni pogoni, strojevi i pomoćna oprema te druga infrastruktura koja je u funkciji (i predstavlja potporu) za nesmetan razvoj proizvodnih i drugih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima Željezare i Željezare”, zaključuje se u pozivu.

Komentirajte prvi

New Report

Close