Najbolja sezona do sada, žičara se otvara 13. srpnja

Autor: Poslovni dnevnik , 27. lipanj 2023. u 06:14
Grad Kotor žičarom će dodatno oplemeniti turističku ponudu/M. Miletić

Predviđa se da će broj korisnika žičare na godišnjoj razini biti između 170.300 i 222.600 za prvu godinu rada.

Žičara Kotor – Lovćen svečano će biti otvorena 13. srpnja, kako je i ranije najavljeno, a radovi se realiziraju dobrim tempom, priopćio je potpredsjednik Općine Kotor Nebojša Ševaljević.

“Sve ostaje kako je planirano, otvaranje će biti 13. srpnja. Radovi napreduju dobrim tempom”, kazao je Ševaljević u Jutarnjem programu TV Crne Gore ocijenivši da žičara ima velik značaj za Kotor, a možda još veći za Cetinje, prenosi portal RTCG.

“To je atraktivna turistička ponuda koja će povezati Kotor, Lovćen i Cetinje i to je dodatna atrakcija od koje će oba grada imati brojne benefite”, istaknuo je Ševaljević.

Nije mogao otkriti koliko će koštati vožnja žičarom, ali, kako je dodao, koncesionar je najavio posebne pakete za lokalno stanovništvo. Vožnja će trajati desetak minuta, a žičara će raditi najmanje sedam mjeseci godišnje. Duga je oko četiri kilometara i sa 40 gondola u sat vremena moći će prevesti najviše tisuću putnika.

Općinski potpredsjednik očekuje da će sezona u Kotoru ovog ljeta biti “najbolja do sada, po svim parametrima”.

Predviđa se da će broj korisnika žičare na godišnjoj razini biti između 170.300 i 222.600 za prvu godinu rada, s prihodima od 3,2 do 4,2 milijuna eura. Po ranijim predviđanjima, uloženo u projekt moglo bi se isplatiti za manje od pet godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close