Na Skadarskom jezeru u predsezoni velik broj gostiju iz inozemstva

Autor: Poslovni dnevnik , 04. svibanj 2022. u 07:00
Foto: Pixabay

Turistički djelatnici zadovoljni su početkom predsezone na Skadarskom jezeru i očekuju rezultate slične onima iz 2019.

Turistički djelatnici zadovoljni su početkom predsezone na Skadarskom jezeru i očekuju rezultate slične onima iz 2019. godine.

Krstinja Ivanović iz agencije koja se bavi iznajmjivanjem brodića i krstarenjem jezerom, rekla je da su vrlo zadovoljni brojem gostiju koji u ovom razdoblju posjećuju Skadarsko jezero, dodajući da je riječ uglavnom o organiziranim grupama iz inozemstva.

“Krstarenje Skadarskim jezerom jedna je od atraktivnijih turističkih ponuda i već sada vlada veliko zanimanje. Imamo dobru posjećenost, goste iz Njemačke, Grčke, Izraela kao i dosta Francuza”, rekla je Ivanović agenciji CGNews.

Prema njenim riječima, iako je predsezona krenula tek sredinom travnja, ona je zasad vrlo dobra. “Cijene smo zadržali na razini iz 2019. iako je gorivo skuplje. Želimo zadržati goste i učiniti im boravak na Skadarskom jezeru što ugodnijim”, objasnila je Ivanović.

Ona je navela da je buking za glavnu turističku sezonu jako dobar te da se uglavnom odvija preko društvenih mreža. I gosti su zadovoljni su viđenim. “Sviđa nam se Skadarsko jezero, posebno netaknuta priroda. Rado bih ponovno posjetio ovo mjesto”, rekao je Andreas iz Njemačke.

Marija Boka iz Kalidon Travel agencije, koja u Crnu Goru dovodi goste iz Grčke, izjavila je da su zadovoljni ponudom, kao i netaknutom prirodom na jezeru.

Krstinja Ivanović je dodala da su gosti iz Grčke dosad bili rijetki, ali je ove godine uspostavljena suradnja i s tim tržištem te se može očekivati veći broj Grka.

“Već od 1. lipnja kreće redovna zračna linija s Izraelom te također očekujemo značajan broj turista”, dodala je Ivanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close