Na prodaju 5,7 posto dionica Plantaža

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2023. u 06:59
foto: unsplash

“Plantaže” su prošle godine imale gubitak od 10,8 milijuna eura.

Grupa malih dioničara objavila je na Montenegroberzi prodaju 5,7 posto ili 10 milijuna i 200 tisuća dionica koje imaju u tvrtki Plantaže po cijeni od 40 centi, odnosno ukupno oko četiri milijuna eura.

“Ovaj paket dionica je dodatno zanimljiv ako se zna da se dioničar koji ima više od pet posto dionica sukladno Zakonu o gospodarskim društvima može kandidirati za člana Uprave, davati prijedloge odluka o dividendi, revizori i drugo”, navodi se u izboru “Vijesti” među tvrtkama u kojima je najveći pojedinačni vlasnik država sa 56 posto, a slijede CKB banka s 9 posto i ostali manjinski dioničari…

Redovna Skupština dioničara zakazana je za 27. lipnja na kojoj je, među ostalim, i točka dnevnog reda o izmjenama i dopunama Statuta.

“Država u ovom trenutku ne može sama donositi takve odluke, ali je potrebna nazočnost 2/3 dioničara na Skupštini, sukladno zakonu. Predsjednik Uprave Plantaža Nebojša Vukasanović prošlog je tjedna objavio da je ta tvrtka s Vladom dogovorila ustupanje dijela imovine i tako podmirila porezni dug državi kojoj duguje oko 23 milijuna eura.

“Plantaže” su prošle godine imale gubitak od 10,8 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close