Na mjestu bivšeg hotela Galeb gradit će se resort s pet zvjezdica

Autor: Poslovni dnevnik , 11. svibanj 2022. u 08:00
Foto: Pixabay

Kompanija Sunny Palace kupila je zemljište od Rokšpeda.

Kompanija Rokšped prodala je zemljište na kojem se nalazio bivši hotel Galeb u Ulcinju kompaniji Sunny Palace, a koji je oglašen na prodaju u ožujku prošle godine. Prema najavama novog vlasnika, na toj lokaciji bit će izgrađen turistički resort visoke kategorije.

Na prodaju je bilo oglašena ukupna površina urbanističke parcele od 42,5 tisuće četvornih metara, od čega je u vlasništvu Rokšpeda 24,3 tisuće kvadrata, a ostatak je predviđen za priobalni pojas koji pripada toj lokaciji, pišu Vijesti.

Rokšped je 2006. kupio je hotel Galeb, koji je potom srušio i na čijoj je lokaciji trebao izgraditi novi hotel. Kupoprodajni ugovor, kako je Vijestima priopćeno iz kotorske kompanije, potpisan je krajem prošlog tjedna, a daljnja realizacija ovog projekta uvjetovana je reguliranjem odnosa između novog vlasnika i vlade, da bi se što prije krenulo s aktivnostima vezanim uz izgradnju novog hotela.

Kompanija Sunny Palace kupovinom zemljišta namjerava, kako je priopćeno, izgraditi hotelski kompleks visoke kategorije na toj za Ulcinj važnoj lokaciji.

“S obzirom na tradiciju i ugled bivšeg hotela Galeb, koji je bio jedan od simbola grada Ulcinja, cilj nam je da na toj lokaciji izgradimo resort kategorije pet zvjezdica po najvišim standardima hotelske industrije, vraćajući ponovno stari sjaj toj lokaciji. Uvjereni smo da novo vrijeme za Galeb tek dolazi”, rekli su iz kotorske kompanije.

Kako su objasnili, za izradu projektne dokumentacije budućeg hotela bit će angažirani renomirani stručnjaci iz inozemstva, kako bi se primijenili aktualni trendovi i najviši međunarodni standardi u hotelijerstvu.

“Plan je da novi Galeb na pravi način uklopimo u ovaj autentični ambijent, čuvajući prirodno okruženje bivšeg hotela”, objasnili su iz kompanije Sunny Palace.

Četiri dana prije parlamentranih izbora 30. kolovoza 2020. vlada Duška Markovića povukla je tužbu protiv Rokšpeda u postupku pred Osnovnim sudom u Ulcinju i time stavila točku na pitanje vlasništva nad zemljištem, a podgorička kompanija nije ispunila obveze koje je imala prema državi.

Zamjenik zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države u kolovozu 2020. obavijestio je ulcinjski sud da se odriče tužbenog zahtjeva protiv Rokšpeda.

Komentirajte prvi

New Report

Close