Na liniji Bar-Bari i ove će sezone ploviti Jadrolinijin brod Dubrovnik

Autor: Poslovni dnevnik , 21. ožujak 2022. u 09:00
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Trajekt Dubrovnik kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet mu je tisuću tristo putnika i 300 automobila. Brod riječke Jadrolinije u 148 kabina ima 457 kreveta.

Pomorsku liniju Bar-Bari i ove sezone će povezivati putnički brod Dubrovnik, hrvatske kompanije Jadrolinija piše eKapija.

“Početak plovidbe trajekta Dubrovnik na liniji Bar-Bari načelno je dogovoren za 7. lipnja”, potvrđeno je Primorskom portalu iz kompanije Barska plovidba.

Menadžment Barske plovidbe u preliminarnim je dogovorima s Jadrolinijom iz Rijeke, čiji putnički brod će šestu godinu povezivati crnogorsku i talijansku obalu.

Liniju Bar-Bari održavat će Jadrolinijin trajekt Dubrovnik koji, zahvaljujući svom kapacitetu i sadržajima kabinskog smještaja i restorana, putnicima nudi ugodno spajanje crnogorske i talijanske obale Jadrana.

Trajekt Dubrovnik kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet mu je tisuću tristo putnika i 300 automobila. Brod riječke Jadrolinije u 148 kabina ima 457 kreveta. Putnički brod Dubrovnik će tijekom svibnja biti na remontu, a prošle godine je prvo putovanje na lijiji Bar-Bari imao 1. lipnja.

Trajekt Sveti Stefan 2 se u prosincu 2016. godine vratio s posljednjeg putovanja na liniji Bar-Bari-Bar, gdje je na gatu pet bio usidren šest mjeseci.

U svibnju 2017. godine “bijeli Svetac” je isplovio u tursko rezalište. Prodan je po cijeni od 265 dolara po toni. Brodska linija s Italijom uspostavljena je 1965. godine, otkada je Crna Gora redovnom pomorskom linijom svih 12 mjeseci bila povezana s Europom. Nakon 52 godine linije Bar–Bari-Bar, Crna Gora, primorska i pomorska država, je ostala bez bijele flote.

Komentirajte prvi

New Report

Close