Mujović naložio energetskim tvrtkama da smanje troškove

Autor: Poslovni dnevnik , 11. srpanj 2024. u 07:00
Javni pritisak potaknuo je ministra Mujovića na akciju/PD

Ministar naložio racionalizaciju korištenja službenih vozila, putovanja, reprezentacije…

Crnogorski ministar energetike i rudarstva Saša Mujović naložio je tvrtkama iz energetskog sektora da svedu na racionalnu mjeru troškove korištenja službenih vozila, putovanja, reprezentacije, kao i isplaćene stimulacije članovima uprave.

Povod su ovakvom potezu vjerojatno medijski napisi u kojima se pojedini menadžeri kritiziraju zbog prekomjernog trošenja u uvjetima krize i inflacije.

Iz Ministarstva energetike i rudarstva priopćeno je ovih dana da je Mujović inicirao kolegij s izvršnim direktorima i predsjednicima uprava gospodarskih subjekata iz nadležnosti tog resora.

Precizni zadaci
Na spomenutom je kolegiju uputio jasnu poruku te dao precizne zadatke tvrtkama iz energetskog sektora kako bi se pripremile za sljedeće godine.

“Zadužio je Upravni odbor iz grupacije Elektroprivrede Crne Gore da donese obvezujući zaključak koji se odnosi na korištenje službenih vozila, putne troškove, reprezentaciju i stimulacije u cilju ostvarivanja ušteda, kao i da redovno podnosi izvješća o realizaciji poslovnih planova i pravodobno obavijestiti Ministarstvo o mogućim problemima u njihovoj provedbi”, navodi se u priopćenju, prenosi agencija Mina-business.

Mujović je zadužio Solar gradnju da u punom kapacitetu angažira sve ekipe kako bi se tijekom ljetne turističke sezone završile aktivnosti postavljanja FNS-a za središnju i sjevernu regiju, kako bi se nakon toga završio južni dio.

Ministarstvo je priopćilo da je na kolegiju razgovarano o dinamici i stupnju realizacije ranije utvrđenih i dostavljenih poslovnih planova s ​​osvrtom na stupanj realizacije u odnosu na prethodne dvije godine, kao i mjerama za racionalizaciju sredstava čije je korištenje na teret proračun gospodarskih subjekata.

Razmatrana je opravdanost dosta visokih troškova korištenja službenih vozila, putovanja, reprezentacije, kao i isplaćenih stimulacija članovima uprave.

“Mujović je dao nalog da se ti troškovi, koji značajno opterećuju budžet, svedu na racionalnu mjeru te da se o mjerama ušteda na ovim stavkama pravodobno informira Ministarstvo energetike i rudarstva”, navodi se u priopćenju.

Dobar smjer
Mujović je istaknuo zadovoljstvo konstruktivnošću sastanka i velikim doprinosom svih predstavnika uprave kompanije. “To nas ohrabruje da svi zajedno idemo u dobrom smjeru kako bismo imali snažan energetski sektor”, zaključio je crnogorski ministar energertike i rudarstva

Komentirajte prvi

New Report

Close