Mujović najavio i pogon toplog cinčanja nikšićke Željezare

Autor: Poslovni dnevnik , 21. lipanj 2024. u 07:10
Foto: Pixabay

Mujović je ovih dana najavio i projekt vezan za eloksiranu bravariju koja će se proizvoditi u pogonima nikšićke Željezare po vrlo povoljnim cijenama.

Crnogorski ministar rudarstva i energetike Saša Mujović najavio je postrojenje za toplo cinčanje u nikšićkoj Željezari.

Izjavio je to odgovarajući “na optužbe pojedinih političara o problematičnoj ideji da se program Solari 5000+ nadopuni programom energetske učinkovitosti”, prenosi eKapija. Ministar je naveo da je ta ideja u povojima i da je prvo treba verificirati Upravni odbor EPCG i raspisati javni poziv.

Dodao je da se “sve čini u pravcu revitalizacije Željezare”. “Građani su zaslužili imati izravnu i osjetljivu korist od tvrtki koje su izgradili. Dajemo im mogućnost da sami proizvode električnu energiju, da povećaju energetsku učinkovitost i tako stvore višak električne energije koji će prodati na tržištu.

Napravili smo i novi Zakon o korištenju energije iz obnovljivih izvora koji će biti njihova zakonodavna potpora. Na taj način ostvarujemo nacionalne i energetske ciljeve do 2030. godine”, poručuje. Mujović je ovih dana najavio i projekt vezan za eloksiranu bravariju koja će se proizvoditi u pogonima nikšićke Željezare po vrlo povoljnim cijenama.

Komentirajte prvi

New Report

Close