Mercator-CG okončao proces preuzimanja France

Autor: Poslovni dnevnik , 11. rujan 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Završetkom tog preuzimanja, Mercator-CG, koji od travnja 2021. godine posluje u sastavu Fortenova grupe, postaje najveći poslodavac u Crnoj Gori.

Preuzimanjem 67 Franca marketa sa 900 zaposlenih u Crnoj Gori danas je završena posljednja faza kupoprodajne procedure u skladu sa ugovorom koji su kompanije Mercator-CG i Franca sklopile krajem svibnja.

Završetkom tog preuzimanja, Mercator-CG, koji od travnja 2021. godine posluje u sastavu Fortenova grupe, postaje najveći poslodavac u Crnoj Gori, s preko 2,5 tisuće zaposlenih, dok sa 195 maloprodajnih objekata postaje i najrasprostranjeniji. trgovački lanac u zemlji.

Franca Marketi će u narednom razdoblju nastaviti s radom pod istim imenom, a trenutno nema planiranih promjena režima rada, opisa poslova i mjesta rada. Mercator-CG, kao novi poslodavac, preuzima sva prava i obveze iz ugovora o radu zaposlenika.

Izvršni direktor tvrtke Mercator-CG Ivan Karadžić rekao je da je ovim pripajanjem njihov tim ojačao za još 900 kolega koji radni angažman nastavljaju u njihovoj tvrtki.

“Osnaženi iskustvom i znanjem novih kolega, udruživanjem stručnosti, tehnologija, brendova i ostalih resursa obiju tvrtki, kao i širenjem asortimana ponudom vrhunskih domaćih proizvoda iz asortimana Franca, jačamo svoju poziciju na tržištu postati lider u području trgovine.”

Želimo dobrodošlicu našim novim kolegama u tim, uvjereni da će dati značajan doprinos dodatnom jačanju našeg ugleda i povjerenja među potrošačima koje smo godinama predano gradili”, najavio je Karadžić.

Dodao je da preuzimanje predstavlja važan korak u strateškom razvoju kompanije, jer je njime Mercator-CG, koji je s brendom IDEA imao preko 120 maloprodajnih objekata i više od 1,5 tisuća zaposlenih, te bio prisutan u 19 općina Crne Gore, se sada definitivno pozicionira kao lider na crnogorskom tržištu.

Mercatorovu akviziciju podržala je i Fortenova Grupa, čime potvrđuje svoju opredijeljenost za strateškim jačanjem regionalne prisutnosti u maloprodaji.

Komentirajte prvi

New Report

Close