Mamula Island otvara vrata za obilaske mještana, tvrđava postala hotel&spa

Autor: Poslovni dnevnik , 07. rujan 2022. u 07:00
Otok Mamula/Shutterstock

Naša je vizija bila pretvoriti povijesnu tvrđavu izuzetne ljepote, izgrađenu prije 169 godina,
u hotel koji će oslikavati suvremeni stil života, kaže glavni menadžer Henning A. Schaub.

Otok–hotel Mamula Island u Herceg Novom u drugoj polovini rujna otvora vrata za posjete mještana i u sljedeća dva mjeseca, kroz kulturne događaje, organizirati ture i obilaske, predstaviti ponudu destinacije građanima Crne Gore, najavio je glavni menadžer Mamula Islanda Henning A. Schaub.

To će biti prvi posjetitelji nakon pažljive rekonstrukcije i transformacije stare austrougarske tvrđave u butik hotel s pet zvjezdica, i prilika da se predstavi naša vizija da stvorimo ekskluzivni boutique hotel&spa, čuvajući bogato naslijeđe crnogorske kulture i povijesti koju pamtimo s dostojanstvom, u autentičnom ambijentu koji pruža jedinstvenu oazu gostoprimstva za naše goste, u svim godišnjim dobima – kazao je Schaub, a prenosi investitor.me.

Prvi put osvijetljen
Prema njegovim riječima, od polovine rujna, Mamula Island postaje mjesto manjih kulturnih događaja, susreta s domaćim umjetnicima i kulturnim radnicima, javnim ličnostima i mještanima prvenstveno Herceg Novog i Boke.

– Dio je to pripreme za početak komercijalnog rada i naše namjere da najprije lokalnoj zajednici predstavimo sve faze obnove destinacije. ali i ponudu koju smo kreirali – dodao je Schaub. Zahvaljujući rekonstrukciji uz puno poštovanje konzervatorskih načela, utvrda iz 19. stoljeća osvijetljena je prvi put u 170-godišnjoj povijesti, čime je istaknuta impresivnost i graditeljsko savršenstvo Mamula Islanda.

Prema Schaubovim riječima, tim Mamula Islanda želi stvoriti novi svijet na otoku, daleko od svakodnevnog života, kao mjesto koje se može posjetiti u svim godišnjim dobima.

Schaub je dodao da je rekonstrukcija i transformacija otoka u hotel&spa centar bila veliki izazov na različitim razinama, ali da je realizirana odgovornom primjenom svih propisa i konzervatorskog projekta koji potpisuju vrhunski stručnjaci iz te oblasti.

– Naša je vizija bila pretvoriti povijesnu tvrđavu izuzetne ljepote, izgrađenu prije 169 godina, u hotel koji će oslikavati suvremeni stil života, čuvajući njenu arhitektonsku autentičnost i ponovno uspostavljajući ovu poziciju kao orijentir na ulazu u Bokokotorski zaljev, a pritom stvarajući jedan holistički koncept za naše goste koji predstavlja novitet u regiji.

Stižu europski restauratori
Ponuda muzeja, restorana, spa centra i raznovrsnih događanja bit će otvorena i za lokalne posjetitelje, što predstavlja važan dio njihovog pristupa uključivanju lokalne zajednice, razvoju dijaloga i razmjene iskustava.

Mamula Island je butik hotel s pet zvjezdica, nastao restauracijom tvrđave iz 19. stoljeća u sofisticirani hotel&spa sa 32 sobe i apartmana, s holističkim spa centrom, plažom, bazenima, restoranima i barovima.

U okviru hotela nalazi se povijesno-memorijalna galerija koja će čuvati uspomenu na cjelokupu povijest mjesta koji obuhvaća i mračno poglavlje tokom Prvog i Drugog svjetskog rata. Destinacija će biti predstavljena i eminentnim europskim stručnjacima za restauraciju, konzervaciju i arhitekturu i prestižnim svjetskim medijima.

Komentirajte prvi

New Report

Close