Mađarska 4iG grupa želi nove investicije u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 04. prosinac 2023. u 07:00
Spajić je rekao da su kredibilni investitori dobrodošli u Crnu Goru i da će u Vladi Crne Gore imati pouzdanog partnera/Vlada Crne Gore

Predsjednik 4iG Grupe Gellert Jasai upoznao je premijera Spajića s poslovanjem tvrtke kao i projektima koje trenutno provodi u Mađarskoj i regiji.

Brzina razmjene podataka naglo raste na globalnoj razini. Zato prilagodba infrastrukture, brzina i kvaliteta internetskih usluga ostaju ključni izazovi u budućnosti, poručeno je sa sastanka premijera Milojka Spajića s predsjednikom 4iG grupe iz Mađarske Gellertom Jasaijem.

Kako je priopćeno iz Vlade, na sastanku je bilo riječi o realizaciji Memoranduma potpisanog početkom ove godine između Vlade Crne Gore i 4iG grupe, koji, kako je zaključeno, predstavlja dobar temelj za unapređenje suradnje.

Spajić je rekao da su kredibilni investitori dobrodošli u Crnu Goru i da će u Vladi Crne Gore imati pouzdanog partnera. Crnoj Gori su potrebni investitori koji će donijeti novi kapital, ali uvoz znanja i stručnosti nam je prioritet.

Želimo da se daljnji razvoj našeg gospodarstva temelji na novim tehnologijama i znanju, a da naše tvrtke sa svojim uslugama postanu konkurentne i na širem, međunarodnom tržištu – naglasio je premijer.

Predsjednik 4iG Grupe Gellert Jasai upoznao je premijera Spajića s poslovanjem tvrtke kao i projektima koje trenutno provodi u Mađarskoj i regiji. Također je upoznao premijera s planovima kompanije za intenziviranje poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori s naglaskom na digitalizaciju – od informatičkih rješenja za javne usluge do poboljšanja kvalitete telekomunikacijskih usluga.

Sugovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje suradnje te su dogovorili nastavak komunikacije ovom prilikom. 4iG Group je vlasnik kompanije ONE Montenegro.

Komentirajte prvi

New Report

Close