Linija Kamenari – Lepetane mora u koncesiju

Autor: Poslovni dnevnik , 06. veljača 2023. u 07:00
Trajektna linija u Bokokotorskom zaljevu godišnje uprihodi 200.000 eura/M. Lukunić/PIXSELL

Crnogorska vlada na sljedećoj će sjednici poništiti zaključak kojim je 2019. bez koncesije Pomorskom saobraćaju ustupljeno upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane u Bokokotorskom zaljevu.

Crnogorska vlada na sljedećoj će sjednici poništiti zaključak kojim je 2019. bez koncesije Pomorskom saobraćaju ustupljeno upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane u Bokokotorskom zaljevu, nakon čega će se raspisati natječaj, najavio je premijer Dritan Abazović.

”Bez koncesije ne može se upravljati našim najvećim dobrima. Raspišite natječaj, neka se javi svatko, sretno bilo onome tko pobijedi. Zaključite ugovor i kraj priče.

Dok toga nema, svim dobrima će upravljati država na način na koji misli da je najbolje”, rekao je Abazović dodavši: “Pomorski saobraćaj četiri godine radi bez koncesije.

Ne optužujem njih, već naše institucije što nisu raspisale natječaj. Ali 200.000 eura godišnje neće biti. Neka zaborave za sva vremena da će monopol liniju držati za 200.000 godišnje”.

Abazović je dodao da je ista situacija s Lukom Budva, koja se također koristi bez koncesije, nazvavši cijelu priču “javašlukom iz prethodnog sustava”.

Objasnio je da je zaključak za Luku Budva također poništen odavno i da sada pravo raspolaganja ima država. “Vjerovatno ćemo ustupiti na privremeno upravljanje, dok netko ne preuzme na zakonski način”, rekao je Abazović pozvavši i one koji misle da su zakinuti da se – obrate sudu.

“Ne želim vidjeti da se javna administracija i ljudi koji rade u državnom interesu povlače pred ljudima koji stječu enormu dobit i vrlo su nezahvalni na tome. Sad ćemo mi malo ofanzivno krenuti”.

Komentirajte prvi

New Report

Close