Kvadrat stana u centru prodaje se od 2000 do 5000 eura: Kod investitora nema više stanova

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2022. u 09:00
Istodobno, porasla je i potražnja i vlasnici agencija za nekretnine kažu da se proda sve što se ponudi tržištu/Shutterstock

Cijene građevnog materijala skočile su do 200 posto pa je i graditelj stanova vlasnik Zetagradnje Blagota Radović cijene stanova povećao za 15 posto.

Ekonomska kriza u svijetu i poskupljenje građevinskog materijala u Crnoj Gori generiraju značajan rast cijena nekretnina.

Kvadrat stana, primjerice, u Podgorici košta i više od 2000 eura, a u središtu Budve i 5000 eura. Istodobno, porasla je i potražnja i vlasnici agencija za nekretnine kažu da se proda sve što se ponudi tržištu, piše portalanalitika.me. Cijene su počele skakati od rujna prošle godine.

Cijene građevnog materijala skočile su do 200 posto pa je i graditelj stanova vlasnik Zetagradnje Blagota Radović cijene stanova povećao za 15 posto.

“To nije utjecalo na potražnju. Valjda se ljudi plaše inflacije i ulažu u nekretnine” – pojasnio je Radović za Pobjedu dodajući da su cijena stanova u njihovim zgradama 1300-1800 eura po kvadratu.

“Kod investitora nema više stanova. Sada prodaju vlasnici i te cijene su znatno iznad realnih. Činjenica je da na tržištu nema čak ni velikih trosobnih stanova. Ne govorim samo o našoj agenciji jer sam u kontaktu s kolegama.

Za stanove u izgradnji ne znam, jer ih investitori s kojima surađujem još ne grade”, komentirala je za Pobjedu Mira Radović, direktorica agencije za promet nekretninama Iva.

Njena agencija nema garsonijera u ponudi poodavno, a čula je, kaže, da se cijene kreću od 1900 do 2000 eura po kvadratu

Komentirajte prvi

New Report

Close