Kurz ​​savjetuje Kazahstance o projektima u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 21. veljača 2023. u 06:59
Foto: Shutterstock

Nakon što se povukao iz politike, bivši austrijski kancelar pokrenuo je niz pothvata u privatnom sektoru.

Nakon što se 2021. godine povukao iz politike, bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz pokrenuo je niz pothvata u privatnom sektoru. On trenutačno pomaže kazahstanskom rudarskom konglomeratu ERG (bivši ENRC) u razvoju njegovih komercijalnih aktivnosti u Europi, izvijestio je pariški “intelligenceonline.com”.

Investicijski planovi
Kurz je o ulaganjima u Crnu Goru razgovarao, među ostalim, s ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem o projektima u području obnovljivih izvora energije i rudarstva.

Prema pisanju pariškog “intelligenceonline.com”, kazahstanski rudarski konglomerat ERG posebno je zainteresiran za ulaganja na Balkanu.

Za razvoj svojih aktivnosti u Europi, a posebno na Balkanu, kazahstanska rudarska grupacija ERG (bivši ENRC) sada može računati na usluge bivšeg austrijskog kancelara”, stoji u tekstu. Spominjalo se i ime pokojnog Alijana Ibragimova, poduzetnika, uz napomenu da je ta rudarska grupa već počela s razvojem planova za ulaganja u Crnu Goru.

Iz Vlade je priopćeno da su Ibrahimović i državni tajnik MKI-a Admir Šahmanović razgovarali s predstavnicima Eurasian Resources Group.

Obnovljivi izvori
Teme sastanka održanog u online formatu bile su potencijalni razvojni projekti u području obnovljivih izvora energije i rudarstva. Navodi se da su Sebastian Kurz i Jonathan Koredro, u ime ERG grupe, iskazali interes za ulaganja u oblasti energetike, prvenstveno u oblasti rudarstva i obnovljivih izvora energije, budući da je Crna Gora bogata tim resursima, kao i OIE je još uvijek u razvoju. Predstavili su ERG grupu i različita područja djelovanja u kojima djeluju.

Sugovornici su razmijenili dodatne informacije o projektima koji su trenutno aktualni, ali i o budućim projektima koje je potrebno razvijati i planirati. Također je dogovoren nastavak komunikacije u narednom razdoblju kako bi se razmotrili mogući konkretni koraci suradnje, priopćeno je tada iz Vlade.

Kurz se krajem 2021. povukao sa svih političkih funkcija i najavio da otvara novo poglavlje. Bio je čelnik Narodne stranke Austrije (OVP), a iz politike se povukao u 34. godini.

Komentirajte prvi

New Report

Close