Krešimir Kučko predložen za direktora Air Montenegra

Autor: Poslovni dnevnik , 23. svibanj 2022. u 10:13
Kučko je vodio hrvatsku zrakoplovnu kompaniju Croatia Airlines od 2012. do 2017. /D. Puklavec/PIXSELL

Izvor iz vlade Pobjedi je rekao da će o izboru novog direktora odlučiti na nekoj od sljedećih sjednica.

Odbor direktora državne crnogorske zrakoplovne kompanije Air Montenegro predložio je resornom ministarstvu da za novog direktora izabere Krešimira Kučka, doznaje Pobjeda iz izvora u vladi.

Taj prijedlog razlikuje se od onog u travnju, kada su od tadašnjeg ministra Mladena Bojanića i državnog tajnika za promet Zorana Radunovića tražili da obave završne razgovore s tri kandidata – Kučkom, Vukadinom Stojanovićem i Danilom Lakićem i da nakon toga odluče koga će izabrati. To su Bojanić i Radunović odbili.

Zbog čega su se predomislili iz Air Montenegra nisu komentirali. Stojanović i Lakić obaviješteni su da nisu prošli na natječaju, iako im je ranije rečeno da su ušli u drugi krug i da ih očekuje završni razgovori, koji nisu obavljeni.

Izvor iz vlade Pobjedi je rekao da će o izboru novog direktora odlučiti na nekoj od sljedećih sjednica.

Kučko je bio jedan od deset kandidata koji su se prijavili za posao. On je vodio hrvatsku zrakoplovnu kompaniju Croatia Airlines od 2012. do 2017. i uspio je smanjiti milijunski gubitak, optimizirati broj zaposlenih i otvoriti nove linije.

Unatoč restruktuiranju koje je proveo, Kučkov mandat u Croatia Airlinesu pratio je niz upitnih odluka zbog kojih hrvatski zračni prijevoznik nije uspio poboljšati poziciju na tržištu. Kasnije je Kučko radio u bahreinskoj kompaniji Gulf Air, u kojoj je do siječnja prošle godine bio direktor, a trenutačno je savjetnik njihove uprave.

Stojanović je bivši zamjenik komercijalnog direktora Montenegro Airlinesa, a trenutačno je direktor i međunarodne organizacije za obuku pilota i obavljanje zračnog prometa Airways Aviation. Lakić je službenik Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore.

Izvor Pobjede nije naveo koliku je plaću tražio Kučko da preuzme zrakoplovnu kompaniju koja je prošlu godinu završila s pet milijuna eura gubitka.

Komentirajte prvi

New Report

Close