Kreće Synchro, najveći investicijski projekt Porto Montenegra

Autor: Poslovni dnevnik , 22. studeni 2023. u 07:20
Foto: PORTO MONTENEGRO/BOKA PLACE

Stupanj razvijenosti naselja trenutno je na razini manjoj od 50 posto.

Jedan od sljedećih projekata koji će se razvijati u sklopu Porto Montenegra bit će Synchro i to će biti najveći investicijski projekt u okviru ovog nautičkog naselja.

Priopćeno je to na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra prometa i pomorstva Filipa Radulovića s predstavnicima Porto Montenegra, izvršnim direktorom Davidom Margasonom i Predragom Lekovićem, direktorom Odjela za odnose s javnošću i upravljanje imovinom.

Niz novih sadržaja

Synchro će imati svoju plažu, još jedan hotel s pet plus zvjezdica također pod brendom One&Only, ali i apartmane.

Ekskluzivni sadržaji
Kako je priopćeno nakon sastanka, stvaranje dobrog poslovnog okruženja važno je za razvoj Crne Gore, stoga je potrebno čuti glas investitora koji realiziraju uspješne projekte u našoj zemlji.

“Na sastanku su predstavljena dosadašnja ulaganja, kao i najveći investicijski projekt najavljen u sklopu Porto Montenegra – Synchro. Razgovaralo se i o drugim mogućnostima suradnje i novim projektima”, navodi se u priopćenju.

O projektu Synchro nedavno je govorio Niko Laković, izvršni direktor i partner u Montenegro Sotheby’s International Realty.

“Sljedeći projekt koji već privlači veliku pažnju je Synchro, imat će svoju plažu, još jedan hotel s pet plus zvjezdica također pod brendom One&Only, ali i apartmane na samom moru, što je kuriozitet sam po sebi. Očekuje se i dolazak ozbiljnih imena iz ugostiteljstva i maloprodaje i vjerujem da će ovaj projekt biti kruna Porto Montenegra i svega što on predstavlja”, rekao je Laković u razgovoru za eKapiju.

Porto Montenegro je jedan od prioritetnih projekata u oblasti turizma. Kako stoji u informaciji koja je usvojena na jednoj od sjednica Vlade, do lipnja ove godine u prioritetne projekte koji se provode na obali uloženo je više od 2,3 milijarde eura.

100

milijuna eura iznosit će ukupne investicije u razne kvalitetne sadržaje

Iz ovog izvješća također je vidljivo da je Porto Montenegro projekt čija je investicija premašila ugovorenu vrijednost od 450 milijuna eura pa je u dosadašnjem razdoblju, prema podacima dobivenim od investitora, u realizaciju projekta uloženo više od 890,3 milijuna eura. Trenutno se u sklopu marine razvija naselje Boka Place, a iako je prvotno najavljeno da će u projekt biti uloženo oko 70 milijuna eura, ukupna vrijednost investicije zajedno s hotelom SIRO iznosit će oko 100 milijuna eura.

Kako je nedavno za Radio Tivat rekao Danilo Kalezić, viši PR i marketing menadžer kompanije Adriatic-Marinas, u sklopu kompleksa Boka Place planirani su razni sadržaji za posjetitelje, uključujući 45 zakupaca, tri kino dvorane, trgovački lanac Voli površine ​​1800 kvadratnih metara, saloni automobila, mali butici, suvenirnice, lokalne radnje i zabavni sadržaji, kao i mnogi drugi sadržaji koji će biti dostupni kako stanovnicima nautičkog naselja i Tivta, tako i svim posjetiteljima.

Faze realizacije
“Od 213 stambenih jedinica koliko ih je bilo na tržištu, ostala su samo dva neprodana stana, a ambijentu novog naselja posebno će pridonijeti hotel SIRO s 96 soba koji bi trebao biti dovršen do kraja ove godine, dok hotel promocije su planirane za početak sljedeće godine. Za njega će uskoro krenuti proces zapošljavanja, što ima značajan utjecaj na lokalnu zajednicu”, kazao je Kalezić.

Stupanj razvijenosti naselja trenutno je na razini manjoj od 50 posto. Do sada su završena dva dijela: južno susjedstvo oko hotela Regent prema Pini i Boka Place, dok su tri dijela još u izgradnji.

“Synchrolift, kao i podmorski segment i sve oko njega, trenutno je u fazi razvoja, a uskoro će se znati što će se točno tamo graditi, kao i još dva dijela. Trenutno smo na razini od 35 do 40 posto završenosti, uključujući Boka Place. Dakle, na nautičkom naselju ima još dosta posla”, naglasio je Kalezić.

Komentirajte prvi

New Report

Close