Korejski POSCO želi poslove s Elektroprivredom Crne Gore

Autor: Poslovni dnevnik , 18. siječanj 2024. u 06:33
Foto: Shutterstock

Premijer je predstavio mogućnosti ulaganja te kazao kako Vlada nizom reformi nastoji osigurati predvidljivost poslovnog okruženja kao i pravnu sigurnost.

Premijer Milojko Spajić rekao je da će niz planiranih reformi unaprijediti poslovno okruženje kako bi crnogorsko gospodarstvo dobilo puni zamah u suradnji s kredibilnim investitorima.

Istaknuo je to u razgovoru s potpredsjednikom POSCO grupe Leejem Jeyvanom, na marginama Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu. Kako je priopćeno iz Vlade, premijer je predstavio mogućnosti ulaganja te kazao kako Vlada nizom reformi nastoji osigurati predvidljivost poslovnog okruženja kao i pravnu sigurnost.

Predstavio je i plan razvoja mreže autocesta, željeznica, zračne luke i Luke Bar do 2030..

Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u Željezaru Nikšić, a Posco grupa je iskazala interes za nastavak komunikacije oko potencijalne suradnje. Jejvan je kazao da je POSCO posvećen obnovljivim izvorima energije.

“Bili smo svjedoci eksponencijalnog razvoja Koreje 80-ih i 90-ih godina i bili smo samo ključni dio velikog ciklusa ulaganja u korejsku infrastrukturu”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close