Kazahstanski Araltuz zainteresiran za ulcinjsku Solanu

Autor: Poslovni dnevnik , 15. rujan 2023. u 05:47
Foto: Shutterstock

Predstavljajući poslovanje “Araltuze”, Kochrein je istaknuo da je riječ o tvrtki sa stogodišnjom tradicijom proizvodnje soli.

Vodeća kompanija za proizvodnju soli u Kazahstanu “Araltuz” zainteresirana je za ulaganje u rudnik soli “Bajo Sekulić” iz Ulcinja, priopćeno je iz Ministarstva financija.

Ministar financija Aleksandar Damjanović sastao se s rukovodstvom vodeće kompanije za proizvodnju soli u Kazahstanu “Araltuz”, na čelu s članom Upravnog odbora Jimom Cochraneom, kako bi razgovarali o mogućnosti ulaganja ove kompanije u pokretanje proizvodnje soli u Solani “Bajo Sekulić” u Ulcinju.

Predstavljajući poslovanje “Araltuze”, Kochrein je istaknuo da je riječ o tvrtki sa stogodišnjom tradicijom proizvodnje soli, čija je kvaliteta prepoznata po liderskoj poziciji na području Kazahstana, ali i izvozu u zemlje tamošnje regije i baltičkih zemalja.

“Poslovna vizija kompanije je širenje na perspektivna tržišta uz očuvanje najviših ekoloških standarda, zbog čega je ulcinjska Solana, kako je istaknuo, značajna poslovna prilika za investicije”, priopćeno je iz Ministarstva financija.

Damjanović je rekao da je Solana desetljećima crnogorski brend, te da svi napori i pokušaji ponovnog pokretanja proizvodnje soli i adekvatne valorizacije tog područja zaslužuju pažnju Vlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close