Izvrsna posezona u Crnoj Gori, čak 35% više turista

Autor: Poslovni dnevnik , 09. listopad 2023. u 06:17
Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori boravi 40,8 tisuća turista, podaci su Nacionalne turističke organizacije, a turista je u odnosu na 2019. devet posto više.

U Crnoj Gori trenutno boravi 40,8 tisuća turista, 35 posto više u odnosu na prošlu godinu, podaci su Nacionalne turističke organizacije (NTO) koje je objavio ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović. Turista je u odnosu na 2019. devet posto više.

Prema rekordu
Đurović je podatke NTO-a o ukupnom broju turista u Crnoj Gori objavio 5. listopada na X platformi.

“Posezona kakvu smo samo mogli poželjeti. Plus 35 posto u odnosu na prošlu godinu i plus devet posto u odnosu na 2019. Naši hotelijeri i restorateri ne odustaju, idemo ka zajedničkom cilju Crna Gora 365”, napisao je Đurović.

Rast prihoda

Crna Gora je tijekom srpnja ostvarila najveći rast ostvarenih prihoda po sobi (RevPar) u odnosu na 2019.

U usporedbi s europskim zemljama, Crna Gora je tijekom srpnja ostvarila najveći rast ostvarenih prihoda po sobi (RevPar) u odnosu na 2019. godinu, pokazalo je mjesečno izvješće Europske komisije za putovanja (ETC).

Nacionalna turistička organizacija priopćila je nedavno da je, prema tim podacima, zabilježen rast RevPar-a od 105,19 posto u odnosu na 2019. godinu, čime je Crna Gora prestigla sve druge europske destinacije. “Osim toga, i drugi pokazatelji turističkog prometa pokazuju da crnogorski turizam bilježi snažan oporavak, te da se Crna Gora ističe kao atraktivna turistička destinacija u Europi.

Dobro pozicioniranje
U izvješću ETC-a ističe se da je Crna Gora, s povećanjem popunjenosti od 20,52 posto u odnosu na prethodni mjesec, ostvarila najbolje rezultate među svim europskim zemljama”, dodaje se u priopćenju. Direktorica NTO-a Ana Tripković Marković kazala je kako su ETC podaci ohrabrujući i znak su dobrog pozicioniranja naše destinacije.

Izvješća ETC-a temelje se na analizi milijuna recenzija koje su posjetitelji objavili na internetskim platformama specijaliziranim za putovanja, a uključuju ocjene iz četiri područja – cjelokupni doživljaj destinacije, sigurnost, održivost i vrijednost za novac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close