Izraelska tvrtka planira za 40 milijuna eura obnoviti trgovački centar

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2024. u 05:23
Foto: Shutterstock

Vlada se obvezala što učinkovitije riješiti administrativne procedure kako bi radovi mogli započeti tijekom godine.

BIG Shopping Centers sa sjedištem u Izraelu planira uložiti 40 milijuna eura (43 milijuna dolara) za proširenje svoje prisutnosti u Crnoj Gori, priopćila je vlada u Podgorici.

Izraelska tvrtka planira obnoviti svoj postojeći trgovački centar BIG Fashion u Podgorici, stvarajući dodatnih 17.000 četvornih metara prodajnog prostora, navodi se u prošlotjednom priopćenju vlade, nakon sastanka premijera Milojka Spajića s dužnosnicima BIG Shopping Centersa.

Ozbiljan projekt

Investitor planira i izgradnju velikog podzemnog parkinga u BIG Fashionu, dodaje se. Iz Spajićevog ureda priopćeno je da je na sastanku predstavljen plan rekonstrukcije trgovačkog centra BIG Fashion u Podgorici.

Spajanjem dvije postojeće zgrade i dogradnjom dobit će se dodatnih, preko 17.000 četvornih metara korisnog prostora, što znači veći broj zgrada i radnih mjesta u trgovačkom centru, stoji u priopćenju. Investicije od 40 milijuna eura otvorit će stotine radnih mjesta. “Zaključeno je da je potrebno što učinkovitije riješiti administrativne procedure kako bi radovi mogli započeti tijekom godine”, stoji u priopćenju.

Osim toga, BIG Shopping Centers spreman je za početak radova na projektima u Nikšiću i u mjestu Radanovići, koje se nalazi u jadranskoj općini Kotor, na Jadransko-jonskoj magistrali. U priopćenju nema detalja o planiranim projektima.

Izraelska tvrtka se nada započeti radove na gore navedenim projektima ove godine, nakon što se riješe sva administrativna pitanja, priopćila je vlada.

Financiranje EBRD-a

Osnovan 1994. godine, BIG Shopping Centers posluje u Izraelu, SAD-u, Francuskoj, Srbiji i Crnoj Gori. U Srbiji i Crnoj Gori aktivan je preko nizozemske podružnice BIG CEE. U studenom je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila zajam od 100 milijuna eura (107,3 milijuna USD) tvrtki BIG CEE za financiranje razvoja, nadogradnje i kupnje modernih maloprodajnih parkova i trgovačkih centara u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. EBRD je napomenuo da će ukupni trošak projekta biti 150 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close