‘Iz otrovnog mulja stvarat ćemo korisnu sirovinu’

Autor: Josipa Ban , 18. svibanj 2023. u 07:00
Željko Vlaćina, komercijalni direktor u Premifabu/D. Javorović/PIXSELL

U industriju su vratili više od šest tisuća tona čistog proizvoda, a emisije stakleničkih plinova smanjili su za 500 tisuća tona.

Tvrtka Premifab posluje tek šest godina, a već je oporabila sedam tisuća tona otpadnih otapala. Također, u industriju su vratili više od šest tisuća tona čistog proizvoda, a emisije stakleničkih plinova smanjili su za 500 tisuća tona.

Impresivni su i njihovi poslovni rezultati. Prihodi i izvoz kontinuirano rastu. Clean Tech kompaniji koja iz otpada stvara novi proizvod, i to ne od bilo kakvog otpada već onog opasnog, konkretno otpadnih otapala, trenutni su poslovni prostori premali, pa tako najavljuju seljenje iz Kerestinca u novi i veći pogon u Ivanić Gradu.

Željko Vlaćina, komercijalni direktor u Premifabu, s konferencije Poslovnog dnevnika Waste Management, ističe da bi u novom prostoru trebali biti početkom ili najkasnije sredinom iduće godine.

On im je potreban jer šire poslovanje na nova tržišta i nove klijente. Usto, konstantno rade na razvoju pa tako trenutno s Geotehničkim fakultetom rade na projektu čiji je cilj razviti tehnologiju oporabe preostalog otpadnog mulja koji bi se dorađivao i pretvarao u korisnu sirovinu.

Sudionici konferencije Poslovnog dnevnika imali su priliku uživo iz Beograda vidjeti kako izgleda laboratoriji Premifaba u Kerestincu.

Komentirajte prvi

organizator
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close