Investicijski val u Tuzima: Tri tvornice zaposlit će 250 radnika

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2022. u 14:22
Foto: Pixabay

Đeljošaj je ranije u razgovoru za CdM najavio da će u tvornici čipsa posao naći oko 100 građana.

Predsjednik Općine Tuzi rekao je da su ušli u završnu fazu radova, gdje im je potrebna podrška Vlade, javlja Investitor.

“Nova Vlada daje prioritet ekonomskom razvoju i vrlo brzo ćemo s premijerom Dritanom Abazovićem i njegovim kabinetom posjetiti ove tvornice, da pokažemo snažnu podršku ne samo općine, već i Vlade za ekonomski razvoj”, naglasio je Đeljošaj.

Podsjetimo, predsjednik općine Tuzi sastao se nedavno s Abdurahmanom Ćeskom, generalnim direktorom REIS-BAU d.o.o., s kojim je razgovarao o početku radova na otvaranju tvornice suncokretovog ulja.

Kako je tada istaknuo, ova tvornica je dobra prilika za sve poljoprivredne proizvođače Malesije koji se žele baviti proizvodnjom suncokreta, budući da do sada u ovom području nisu imali proizvode ove vrste.

Prema njegovim riječima, otvaranjem tvornice čipsa, a onda i suncokretovog ulja, dokazuju da općina Tuzi sve više postaje područje stranih investicija, kroz koje se otvaraju nova radna mjesta.

Đeljošaj je naglasio da je tvornica za preradu voća i povrća također od izuzetnog značaja, posebno ako se uzme u obzir da se stanovništvo ovog podneblja većinski bavi poljoprivredom.

Đeljošaj je ranije u razgovoru za CdM najavio da će u tvornici čipsa posao naći oko 100 građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close