Imovina Budvanske rivijere porasla za 55 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 02. veljača 2023. u 07:20
Učinak analize uključuje procjenu povećanja vrijednosti imovine Budvanske rivijere za cca 55 milijuna eura/Shutterstock

Budvanska rivijera bila je dužna provesti postupak procjene vrijednosti imovine za potrebe financijskog izvještavanja.

Vrijednost imovine hotelske grupe Budvanska rivijera porasla je za oko 55 milijuna eura, pokazuju najnovije analize. Kako je priopćeno iz kompanije, neto vrijednost imovine iz 2018. iznosila je 134,23 milijuna eura, dok nove brojke pokazuju da je porasla na 189,53 milijuna.

HG Budvanska rivijera priopćila je da je Upravni odbor na sjednici održanoj 30. siječnja jednoglasno utvrdio Prijedlog analize fer vrijednosti nekretnina, zemljišta i opreme društva na dan 2. siječnja 2022. godine.

– Učinak analize uključuje procjenu povećanja vrijednosti imovine Budvanske rivijere za cca 55 milijuna eura. Prethodna neto knjigovodstvena vrijednost nekretnine iz 2018. bila je 134,23 milijuna eura, dok je nova fer procijenjena vrijednost čak 189,53 milijuna eura – stoji u priopćenju.

Najveći postotni porast odnosi se na povećanje vrijednosti zemljišta, u apsolutnom iznosu od cca 40,96 milijuna eura, dok je vrijednost građevinskih objekata porasla za cca 12,91 milijun eura. Zabilježeno je povećanje vrijednosti instalacija u iznosu od cca 450.000 eura, opreme s vozilima u iznosu od 939.000 eura te nematerijalne imovine od cca 31.000 eura.

Budvanska rivijera bila je dužna provesti postupak procjene vrijednosti imovine za potrebe financijskog izvještavanja, sukladno Zakonu o računovodstvu i Međunarodnim računovodstvenim standardima. Procjenu nekretnine obavila je renomirana tvrtka PriceWaterhouseCoopers Consulting.

Također, Uprava je obaviještena da će društvo poduzeti sve potrebne pravne radnje kako bi se od bivšeg predsjednika Uprave Saše Radovića naplatila otpremnina koja mu je isplaćena tijekom 2021. temeljem sporazuma o prestanku radnog odnosa.

Upravni odbor Budvanske rivijere čine predsjednik Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić i Jovan Purar, kao predstavnici MKG Properties. 

Komentirajte prvi

New Report

Close