Investicija od 50 milijuna eura na predivnoj lokaciji koja je prazna od 1979. godine

Autor: Poslovni dnevnik , 23. ožujak 2023. u 07:00
Cilj vlade je i da operater bude jedan od najboljih svjetskih hotelskih brendova/PD

Lokacija još od 1979. stoji prazna nakon što je potres devastirao hotel Jadran. Abazovićeva vlada pokrenula je stvar s mrtve točke.

Stvaraju se preduvjeti da u Ulcinju počne izgradnja hotela s 5 zvjezdica na poluotoku Suka, odnosno rtu Ratislava, lokaciji gdje se nekad nalazio hotel Jadran.

Za realizaciju investicije zainteresirana je kompanija Royal, a Morsko dobro dobilo je suglasnost da s investitorom potpiše ugovor o zakupu lokacije. Kako se moglo čuti na sjednici Vlade, investicija je projektirana na oko 50 milijuna eura.

Vlada Crne Gore usvojila je informaciju o realizaciji Ugovora o korištenju morskog dobra koji se odnosi na lokalitet nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju s Prijedlogom Aneksa IV ugovora o zakupu/korištenju morskog dobra i dala suglasnost na Aneks IV Ugovora.

Kako su naveli, zbog promjene udjela vlasničke strukture privrednog društva Star of Montenegro iz Ulcinja bilo je neophodno potpisivanje ovog Aneksa Ugovora, čime će se steći uvjeti za valorizaciju državne imovine s obavezom investicijskih ulaganja.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da se konačno rješava maratonski problem u Ulcinju.

“Možda i najljepša lokacija u Ulcinju, preko puta Starog grada stoji prazna od 1979. kada je zemljotres devastirao hotel Jadran. Više od 40 godina igramo se gluhih telefona kada je ta lokacija u pitanju. Mislim da smo našli pouzdanog ulagača koji će izgraditi prestižni hotel s pet zvjezdica”, kazao je Abazović.

Cilj Vlade je i da operater bude jedan od najboljih svjetskih hotelskih brendova. “Predlažem da damo suglasnost Morskom dobru da zaključe ugovor s budućim zakupcima i da se krene s izgradnjom hotela. Trebat će studija lokacije, ali planom je još ranije predviđeno da je ona namijenjena za hotel. Time bismo stavili točku na vrlo značajnu stvar, ne samo za Ulcinj, već za cijelo primorje i državu Crnu Goru”, zaključio je Abazović.

Potpisivanje ugovora pozdravio je i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Gjeka, a podršku projektu dala je i lokalna samouprava u Ulcinju.

Komentirajte prvi

New Report

Close