Hotel na otoku Mamula ovog ljeta primit će prve goste

Autor: Poslovni dnevnik , 06. lipanj 2022. u 08:00
Ekskluzivni hotel nastao je na mjestu austrougarske tvrđave izgrađene prije 169 godina/PD

Gostima hotela na raspolaganju će biti 26 soba, šest apartmana, spa i wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri kafića.

Hotel-otok Mamula Island, luksuzni boutique hotel u Crnoj Gori, nastao obnovom stare tvrđave, ovog ljeta će dočekati svoje prve goste.

Gostima hotela na raspolaganju će biti 26 soba, šest apartmana, spa i wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri kafića. Hotel ima uređenu plažu i mjesto za sunčanje nad južnim stijenama. Posebno mjesto je rezervirano za memorijalnu galeriju koja pokazuje povijest tvrđave.

Hotel, spa, restorani i memorijalna galerija bit će otvoreni i za lokalne posjetitelje, a sastavni dio koncepta ovog luskuznog boutique hotela bit će i izuzetna gastronomska ponuda. “Mamula Island je projekt otjelovljenja jedne izuzetne vizije i velikog rada kojeg smo uložili kako bi tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava.

Uz puno poštivanje kulturnog i povijesnog naslijeđa stvorili smo jedan doista poseban ambijent, novost u sklopu hotelske ponude u regiji”, rekao je Henning A. Schaub, glavni direktor Mamula Islanda.

Obnova je realizirana je u skladu s najvišim svjetskim standardima, u potpunosti je očuvana arhitektonska autentičnost i kulturno-povijesno naslijeđe tvrđave i otoka. Posebna pažnja je posvećena i očuvanju prirodnog okružja otoka.

U sklopu hotela otvara se i više od 100 radnih mjesta na koja se mogu prijaviti zainteresirani iz lokalne zajednice, kao i iz regije.

“Ponosni smo što kompanija Orascom Development Holding nastavlja zamisao s kojom uspješno gradi integrirano naselje Luštica Bay. Mamula Island je još jedna turistička destinacija svjetske klase, smještena na najljepšem dijelu crnogorske obale, koja će postati nezaobilazna točka za goste iz regije, Europe i svijeta”, rekao je Samih Sawiris, osnivač i bivši glavni direktor kompanije Orascom Development Holding, koja upravlja Mamula Islandom.

U suradnji sa širom kulturnom zajednicom i uz sudjelovanje lokalnih i svjetski poznatih umjetnika, gosti će imati priliku uživati u cijelom nizu kulturnih, sportskih i zabavnih događanja tijekom godine, a posebno u vrijeme ljetnje sezone.

Otok Mamula smješten je na samom ulazu u Bokokotorski zaljev. Ekskluzivni hotel je nastao na mjestu austrougarske tvrđave, izgrađene prije 169 godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close