Hotel Mogren u dugoročni najam, strogi uvjeti za zakupca

Autor: Poslovni dnevnik , 21. lipanj 2023. u 06:33
Foto: Shutterstock

Zakupac ima obavezu rekonstruirati dotrajali hotel dovesti ga na razinu od 5 zvjezdica.

Priprema međunarodnog javnog poziva za dugoročni zakup jednog od zaštitnih znakova Budve – hotela Mogren nasuprot Starog grada, potvrđeno je Vijestima u Hotelskoj grupi (HG) Budvanska rivijera. Javni poziv priprema zakonski zastupnik državnog poduzeća u suradnji s resornim Ministarstvom gospodarskog razvoja i turizma.

Vrhunski sadržaj
Izvor Vijesti iz većinskog hotelskog poduzeća objasnio je da budući zakupac ima obavezu rekonstruirati dotrajali hotel, koji trenutno ima tri zvjezdice, i dovesti ga na razinu od pet zvjezdica.

“Jedan od uvjeta da bi se netko mogao prijaviti na ovaj međunarodni natječaj je da bude operater s najmanje stotinu hotela. Očekuje se da će tijekom srpnja, nakon što Upravni odbor Budvanske rivijere da suglasnost, to učiniti i Vlada, nakon čega bi mogao biti objavljen međunarodni javni poziv.

Ono što je također bitan uslov jeste da budući zakupac zadrži sve radnike koji su trenutno zaposleni u hotelu Mogren”, kaže izvor “Vijesti”. Predsjednik Upravnog odbora Budvanske rivijere Mijomir Pejović rekao je na konferenciji za novinare da za hotel Mogren uoči Nove godine postoji interes međunarodnih hotelskih brendova.

Prije nekoliko godina postojala je ideja menadžmenta Budvanske rivijere da se rekonstruiše hotel Mogren. Krajem rujna 2019. tadašnja glavna arhitektica Budve Ana Samardžić dala je suglasnost državnoj tvrtki da rekonstruira i dogradi hotel Mogren, kako bi dobio petu zvjezdicu.

Idejno rješenje koje je dobilo zeleno svjetlo za Mogren, koji se nalazi nasuprot Starog grada s kojim čini jedinstvenu cjelinu, praktički bi zadržao svoj prepoznatljivi izgled.

Ozbiljan projekt
Planirana je nadogradnja samo jedne etaže, iako planski dokument predviđa tri kata koji će se nadograditi na tom mjestu.

Idejnim projektom predviđena je izgradnja vanjskog bazena, spa centra, a hotel bi dobio i luksuzni predsjednički apartman, dok bi svi sadržaji bili prilagođeni standardima koje bi trebao imati hotel s pet zvjezdica.

Komentirajte prvi

New Report

Close