Hilton stiže u Ulcinj, zainteresiran je za upravljanje hotelom Jadran

Autor: Poslovni dnevnik , 31. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Vrijednost investicije iznosi, kako je ranije najavljeno, 40 milijuna eura.

Na mjestu bivšeg hotela Jadran u Ulcinju gradit će se prestižni hotel s pet zvjezdica, a za upravljanje tim objektom zainteresirana je međunarodna hotelska grupacija Hilton.

U Ulcinju postoji veliki potencijal za daljnji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela s pet zvjezdica na ovu centralnu lokaciju označio novi početak grada, rekao je premijer Dritan Abazović na sastanku s potpredsjednikom hotelskog brenda Hilton, Dominiqueom Piquemalom i novi investitor za lokaciju bivšeg hotela Jadran u Ulcinju, Arber Kryeziu. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Općine Ulcinj Omer Barjaktari.

Velika investicija
Podsjetimo, ranije je najavljeno da će budućim hotelom Jadran upravljati Hilton. Abazović je prilikom potpisivanja ugovora između Morskog dobra i kompanije Royal u travnju potvrdio da je riječ o svjetski poznatom lancu hotela, ali nije precizirao o kome se radi, navodeći da su pregovori u tijeku i da je njegovo ime još tajna. Vrijednost investicije je, kako je tada rečeno, 40 milijuna eura.

30 000

četvornih metara iznosi površina čltavog kompleksa na kojem bi se gradio hotel

“Premijer je izrazio zadovoljstvo interesom globalno značajnog hotelskog brenda kakav je Hilton da nastavi širenje svoje prisutnosti u Crnoj Gori, konkretno u Ulcinju, gdje postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje je dolazak Hotel sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio je novi početak Ulcinja. Istakao je i veliki napredak u turističkoj ponudi Crne Gore u prethodnom periodu, kao i napore da destinacija živi 365 dana u godini, u čemu će ovaj hotel biti od ključne važnosti – priopćeno je.

Pikemal je rekao da Hilton u Crnoj Gori i Ulcinju prepoznaje veliki potencijal za razvoj hotela, a da su ključni faktori prekrasna priroda te ljubaznost i gostoljubivost ljudi.

“Misija Hiltona je integrirati se u zajednicu i širiti te vrijednosti svojim gostima. Zahtjevi gostiju za jedinstvenim hotelskim iskustvima i njihovo prepoznavanje kvalitete čine Hilton idealno pozicioniranim za potrebe tržišta”, istaknuo je Pikemal.

Američko tržište
Na sastanku je konstatirano da su svjetski hotelski brendovi koji su već postigli značajan uspjeh i dobre rezultate u Crnoj Gori, te da nove investicije najavljuju nastavak tog trenda i u budućnosti. “Kako 60% poslovanja Hiltona čini američko tržište, koje je i strateški važno tržište za Crnu Goru, Hiltonova značajna baza stalnih gostiju pomoći će boljoj vidljivosti destinacije na ovom tržištu i dovesti nove goste u Crnu Goru” navodi se u priopćenju. Sudionici su se složili da je infrastruktura od imperativnog značaja za daljnji razvoj turističke destinacije. I inače je jedna od glavnih boljki crnogorskog turiszma nedovoljno dobra povezanost izravnim zračnim linijama.

“Poboljšanjem infrastrukture zračne luke, povećanjem broja letova, boljim prometnicama povećat ćemo dostupnost i mobilnost gostiju. Upravo je to u fokusu Vlade”, zaključuje se.

Komentirajte prvi

New Report

Close