Flydeal i Flynas odustali od letova za Tivat

Autor: Poslovni dnevnik , 03. srpanj 2023. u 06:00
Foto: Shutterstock

Flynas će, ipak, letjeti na liniji Podgorica – Rijad od 4. srpnja, tri puta tjedno – utorkom, četvrtkom i subotom.

Saudijske niskobudžetne avio kompanije Flydeal i Flynas odustale su od letova iz Rijada za Tivat, prenosi portal Zamaaero. Prema pisanju portala, Flyadeal je sa letovima za Tivat trebalo krenuti 24. lipnja. Kompanija ovu liniju nije prolongorala, već je neće pokretati ove godine.

Prije tjedan dana ovaj avio-prevoznik počeo je sa operacijama za Sarajevo. Od linije za Tivat odustao je i Flynas. Letovi na ovoj relaciji trebalo je da krenu 1. jula. Ovime je, piše portal, Tivat izgubio obje linije za Rijad koje su bile najavljene.

Flynas će, ipak, letjeti na liniji Podgorica – Rijad od 4. srpnja, tri puta tjedno – utorkom, četvrtkom i subotom. Operacije će obavljati avionom Airbus A320. U svibnju je Aerodrom Tivat ostvario ukupan promet od 68,71 tisuća putnika.

Iako je to 41,5 posto bolji rezultat nego u istom mjesecu prošle godine, tivatska zračna luka u svibnju je bila tek na 69,3 posto fizičkog obima prometa ostvarenog u istom mjesecu 2019. godine, što je za nju rekordna godina u povijesti, kada je kroz zgradu Aerodroma Tivat prošlo je 99,13 tisuća putnika, pišu Vijesti.

Ipak, tijekom prošlog mjeseca iz tivatske zračne luke uspostavljen je čitav niz novih linija, a na nju su počeli slijetati avioni na novim redovnim sezonskim ili čarter linijama iz nekoliko zemalja Europe, Bliskog istoka i središnje Azije, a neki i za Tivat se otvorio i za sada potpuno nova tržišta, poput Kuvajta ili Uzbekistana.

Komentirajte prvi

New Report

Close