Evo s koje su e-mail adrese stigle lažne dojave o bombama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. prosinac 2022. u 14:25
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Crnogorsko ministarstvo prosvjete će u saradnji s Upravom policije, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama.

Crnogorsko ministarstvo prosvjete odlučilo je u utorak da će se nastava do kraja tjedna u svim srednjim i osnovnim školama u toj zemlji provoditi online, nakon što su sve obrazovne ustanove evakuirane dva dana uzastopce zbog lažnih dojava o podmetnutim bombama.

Kako je priopćeno, ta odluka donijeta je na preporuku crnogorske Uprave policije, a učenicima se osigurava kontinuitet nastave.

“Crnogorsko ministarstvo prosvjete će u saradnji s Upravom policije, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama. Također, i danas apeliramo na smirenost i pribranost svih građana, te poštivanje instrukcija ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji”, piše u priopćenju.

Na internet adrese osnovnih i srednjih škola u ponedjeljak i utorak stizale su prijeteće poruke da su postavljene bombe nakon čega je nastava prekidana, a učenici evakuirani.

Dojave su stigle su e-mail adrese ‘Richard Ramirez’, a autor se predstavio kao Vladislav Pozdnjakov iz ruske ekstremističke grupe Muška država.

Komentirajte prvi

New Report

Close