EPCG tužio Uniprom za dug od 4,68 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2023. u 07:13
Foto: SHUTTERSTOCK

Odvjetnica EPCG Tatjana Bokan dostavila je sudu fakture vezane za troškove električne energije za studeni i prosinac 2021. godine i zatražila izvođenje dokaza.

Elektroprivreda (EPCG) tužila je kompaniju Uniprom biznismena Veselina Pejovića zbog duga za struju od 4,68 milijuna eura koji je Kombinat aluminija (KAP), u sastavu Uniproma, napravio za period studeni i prosinac 2021.

EPCG je na pripremnom ročištu na Trgovačkom sudu predložila da sutkinja Dijana Raičković imenuje vještaka financijske struke, odnosno vještaka Stevu Kostića koji bi utvrdio koliko je struje potrošeno za ta dva mjeseca, a koji bi i točno izračunao iznos potraživanja od državne energetske kompanije, pišu Vijesti.

Odvjetnica EPCG Tatjana Bokan dostavila je sudu fakture vezane za troškove električne energije za studeni i prosinac 2021. godine i zatražila izvođenje dokaza.

Unipromov odvjetnik Nemanja Janković zatražio je prekid suđenja do pravomoćne presude u posebnom postupku u vezi s emisijskim kreditima koji se također vodi na Trgovačkom sudu između dvije tvrtke. Smatra da bi rješenje iz drugog postupka moglo biti rješenje i za ovaj postupak.

Janković je rekao da zadržava pravo da u daljnjem tijeku postupka od suda zatraži ovlaštenje osoba iz Uniproma i povezane tvrtke Uniprom Metali, koje su drugotužene u postupku. Bokan je bila protiv oba prijedloga, navodeći da bi to predstavljalo odugovlačenje postupka. Sud će o prijedlozima odlučiti tijekom glavne rasprave koja je zakazana za 15. lipnja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close