Elena grupa kupila trećinu dionica Vektre Boke

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2024. u 06:59
Foto: Shutterstock

Elena grupa sada posjeduje 33,3 posto dionica Vektre Boke.

Tvrtka Elena grupa u vlasništvu Danila Matijaševića kupila je na burzi 33,3 posto dioničkog kapitala Vektre Boke. Nakon kupnje tvrtka je podnijela zahtjev Trgovačkom sudu za hitno sazivanje Skupštine dioničara na kojoj će se, između ostalog, razmatrati obveze društva i okolnosti postupka pred ovim sudom, kao i imenovanje novog upravnog odbora. Kompanija Elena grupa kupila je na javnoj aukciji na Montenegroberzi 33,3 posto dioničkog kapitala Vektre Boka za nešto više od 350.000 eura, potvrdio je za RTHN direktor Elena grupe Danilo Matijašević. Paket dionica stavljen je na dražbu zbog nepodmirenih obveza Vektra ulaganja, jedne od Vektrinih tvrtki kćeri.

Zbog značajne promjene u strukturi temeljnog kapitala, Elena grupa podnijela je stečajnom sucu Trgovačkog suda Draganu Vučeviću i stečajnom upravitelju Radojici Grbi zahtjev za hitno sazivanje vanredne Skupštine dioničara Vektre Boka. kako bi izabrala novu upravljačku strukturu, što je, kako su istaknuli, propisano Zakonom o gospodarskim društvima. Matijašević je za dnevni red predložio razmatranje financijskih obveza društva i okolnosti u postupku na Trgovačkom sudu, odnosno prijedloga za uvođenje stečaja koji je pokrenula Porezna uprava, kao i razrješenje dosadašnjeg i imenovanje novog Upravnog odbora.

Matijašević je u zahtjevu istaknuo hitnost postupka jer je ročište za otvaranje stečaja zakazano za 29. travnja. Inicirao je i sastanak s premijerom, ministrom financija, ravnateljem Porezne uprave, a podršku mu je, kako kaže, ponudila i lokalna samouprava. Daljnji koraci ovise o sastanku u Vladi, odnosno kako izbjeći stečaj u tvrtki.

Elena grupa sada posjeduje 33,3 posto dionica Vektre Boke, a prema riječima Matijaševića, ostatak temeljnog kapitala predstavlja stečajnu masu tvrtke Vektra Montenegro u stečaju, a njime raspolaže stečajni upravitelj Radojica Grba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close