Ekonomska državljanstva mudar program: Ozbiljna imena iz svijeta IT industrije uskoro će postati crnogorski državljani

Autor: Poslovni dnevnik , 08. kolovoz 2022. u 13:31
Najviše prijava za ekonomsko državljanstvo je iz država bivšeg SSSR-a, SAD-a, .../SHUTTERSTOCK

Najveći broj prijavljenih je iz država bivšeg Sovjetskog Saveza, SAD-a, Kine, Južne Afrike i sa Bliskog istoka.

Ozbiljna imena iz svijeta IT industrije uskoro će postati crnogorski državljani kroz program ulaganja, javlja portal eKapija.

Odlučili su se za Crnu Goru, kao destinaciju za alternativno državljanstvo nakon, u nekim slučajevima, višegodišnjih analiza, izjavio je direktor i partner u kompaniji Henley&Partners Montenegro Rade Ljumović za Pobjedu.

Program je opstao i funkcionira kroz tri crnogorske administracije koje su predvodili premijeri Duško Marković, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović.

”To je zato što je proces postavljen ispravno, uz korekcije u hodu, koje je iziskivala pandemija, a funkcionirao je prvenstveno zahvaljujući profesionalcima u državnoj administraciji”, tvrdi Ljumović.

Najveći broj prijavljenih je iz država bivšeg Sovjetskog Saveza, SAD-a, Kine, Južne Afrike i sa Bliskog istoka. U nekoliko najvećih industrija koje apliciraju kod Henley&Partners su vlasnici biznisa i poduzetnici, zatim financijski stručnjaci, također IT stručnjaci i specijalisti, tipa doktora medicine.

U Crnoj Gori Henley&Partners je jedan od tri licencirana agenta za posredovanje u stjecanju državljanstva putem ulaganja, koje je angažirala država. Kompanija je aktivna članica Savjeta stranih investitora i Američke privredne komore u Crnoj Gori.

”I dalje je najveći interes za projekte na sjeveru Crne Gore, a jedan od razloga je i što je ulaganje niže nego na jugu. Hoteli, posebno u Kolašinu, u koje naši aplikanti ulažu, grade se predviđenom dinamikom, a neki i brže, što ne bi bilo moguće bez dotoka sredstava od ekonomskog državljanstva.

Paralelno s gradnjom projekata, država je uložila značajna sredstva u gradnju infrastrukture, primarno autoceste i infrastrukture skijališta”, objašnjava uspjeh programa Ljumović.

Komentirajte prvi

New Report

Close